To popracuj przed nastepnym slubem. Ja tez nie mam... uzywam przejsciowki 77-67 bo polara mam 77mm (do 17-35 i 70-200) ale wiem ze plener = obowiazkowo polar.Zamieszczone przez Moris
To popracuj przed nastepnym slubem. Ja tez nie mam... uzywam przejsciowki 77-67 bo polara mam 77mm (do 17-35 i 70-200) ale wiem ze plener = obowiazkowo polar.Zamieszczone przez Moris
hmmm...
mówisz że to tamron?
czy to f/2.8?
pozdrawiam
Heniek
Ano Tamron SP AF 28-75mm f/2,8 Di XR LD ASPHERICAL (IF) MACRO ...
Pierwsze - f/2.8
Drugie i Trzecie - f/4.0
http://www.fotomoris.com/gallery/index.php?id=102
Jak dla mnie super!!! IMO zdecydowany faworyt z tej serii.
http://www.fotomoris.com/gallery/index.php?id=103
W tym troszkę przeszkadza to "przepalenie" na czole.
Rozumiem że tak miało być ale jakoś odwraca mi uwagę od dziecka
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
Choc sam przyznam... niektore fotki z Tamrona zachwycajace w pelnym rozmiarze (prosto z aparatu, ogladane przy ok 30% wielkosci) a sporo traca po pomniejszeniu (nawet mimo wyostrzania)... chcialem pokazac przyklad ale plfoto zdechlo a tam mam kocie oczy - pieknie ostre w pelnym wymiarze i takie sobie po pomniejszeniu do wymiaru plfoto![]()
Bardzo dziękuję.Zamieszczone przez mxdanish
No właśnie cenne uwagi ( na nie czekam ) ...Zamieszczone przez Vitez
... a ja myślałem że to tylko ja odnoszę wrażenie że po pomniejszeniu tracę na ostrości
Dziękuję Tomaszu ... a coś więcej ??Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Technicznie są przynajmniej poprawne ??![]()
Zamieszczone przez Moris
Ja ostatnio coraz bardziej mysle nad drukarka i wlasnorecznym drukowaniem 20x30 ... bo jak widze co sie dzieje z moim zdjeciem po pomniejszeniu do rozmiaru internetowego to zal bierze.
Ogladane oryginaly w 100% - takie sobie, pomniejszone oryginaly do wielkosci ekranowej i lekko wyostrzone - w miare OK, pomniejszone do ok 800x533 - takie sobie choc czasem wyostrzenie daje ladne efekty... dopiero odbitki 15x21 lub 20x30 pokazuja "prawde" 8)
Słusznie, w razie czego pretensje tylko do siebie, no chyba że jeszcze do drukarki ;-) Minusem jest cena fotki.Zamieszczone przez Vitez
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...