Kup sobie 190PROB lub 055PROB jest super z głowicą którą podajesz można robić zdjęcia pionowo od tego jest wycięcie z boku. Nic nie trzeba dokupywać.
Pzdr JG
Kup sobie 190PROB lub 055PROB jest super z głowicą którą podajesz można robić zdjęcia pionowo od tego jest wycięcie z boku. Nic nie trzeba dokupywać.
Pzdr JG
5D, 400/5.6L ;17-40/4L ;50/1.4 ;70-200/4 L;24-105/4L; M42
Nie odpowiem dokładnie na Twoje pytanie - podam IMHO najlepszą drogę do wyboru statywu na moim przykładzie.
1. przegrzebałem wątki na CB - wniosek: statyw kupujesz na "całe życie" więc kupuj porządny
2. staraj się"pomacać" - ja znalazłem sklep ok. 80km - Gliwice (nie wiem skąd jesteś) gdzie w spokoju, oraz korzystając z porad fachowego sprzedawcy mogłem dotknąć, pokręcić zasięgnąć opinii, pomyśleć
efekty jak w stopce, mimo, że sądziłem, że głowica kulowa nie dla mnie. Z całości jestem niezmiernie zadowolony - jedyny minus to waga - ale teraz rozumiem dlaczego to musi ważyć. A chodziłem ze statywem w zimie po lesie..
pozdrawiam
30D, 24-105L 17-85 IS USM, 50/1.8, 70-200/4L, 580EX II,
Manfrotto 055XproB+488RC2
dzieki serdecznie za odowiedzi wlasnie model Manfrotto 055XproB zastapil juz nie produkowany Manfrotto 3021BPRO wiec jednak zdecydowalem sie na ten model po waszych wypowiedziach i przeczytaniu o statywach i glowicach z tej stronki:
http://www.juzaphoto.com/eng/article..._and_heads.htm
Niestety tu gdzie mieszkam nie ma tu sklepu gdzie mozna pomacac statyw z wyzszej polki wiec musze bazowac na opiniach ludzi i testach ale juz teraz jestem zdecydowany.
pozdrawiam serdecznie i dzieki za odpowiedzi
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
no w sumie taaak...
Nawet nie pamiętałem nazwy, ale skoro wypłynęła, to polecam, warto w takich wypadkach (duży wydatek jak dla mnie - amatora) podjeachać i organoleptycznie sprawdzić co się kupuje.
Tak już OT, kupiłem na alledrogo chińską heblarkę do drewna celem zrobiena altanki co się rozsypała po 2 godz pracy.... eh.. 1000 pln w piach a już byłby 24-105 L (bo tyle brakuje)
pozdr
30D, 24-105L 17-85 IS USM, 50/1.8, 70-200/4L, 580EX II,
Manfrotto 055XproB+488RC2