Bo nie mozna przy takim powiekszaniu stosowac wyostrzania na kazdym etapie. Powinno sie stosowac zwykly bicubic a na sam koniec USM na labie.Zamieszczone przez Diodak
Bo nie mozna przy takim powiekszaniu stosowac wyostrzania na kazdym etapie. Powinno sie stosowac zwykly bicubic a na sam koniec USM na labie.Zamieszczone przez Diodak
Diodaku drogi, ja bym bardzo chętnie obejrzał Twój test, ale do najbliższego komputera z przeglądarką inną niż "jedyna słuszna z Redmond" mam jakiś kilometr... Mógłbyś chociaż zrobić coś w rodzaju "save as HTML" i wrzucić ponownie? Albo, na początek, zmień chociaż rozszerzenie na .html.
Problem polega na tym, że a) serwer nie udostępnia ASP/PHP, b) serwer interpretuje rozszerzenie pliku i wystawia odpowiedni Content-Type (text/plain) na jego podstawie. I dowolna przeglądarka poprawnie implementująca standard nie ma prawa tego wyświetlić![]()
Republika nie udostepnia php na swoich kontach więc nie wyświetla prawidłowo .php - plik jest w rzeczywistości zwykłym html-em, ale nie chciałem, zeby wyskakiwał banner reklamowy :wink:. Muflon zmieniłem na .html i teraz musi być OK.
http://www.diodak.wha.la/temp/canon_...nterpolowanie/
Ostatnio edytowane przez Diodak ; 07-08-2007 o 04:48
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
Piękne dzięki :grin:Zamieszczone przez Diodak
Tak też i jest
Edit: Jaki banner? Ja nic nie zauwazyłem![]()
Tyle kombinowania zeby reklamki nie bylo?
Ty sobie lepiej zainstaluj dobra przegladarke![]()
...
Miałeś rację, lepiej wyszedł Bicubic (przy schodkach co 10%) bez wysotrzania. Podmieniłem te pliczki na stronie i zmieniłem opis.
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
O teraz wyglada jak powinno bez nadmiernej ilosci pikseli na krawedziach. Ale GF i tak duzo lepiejZamieszczone przez Diodak
![]()
U mnie też się nie otwiera ale z 20D robiłem wydruki 100x70 rozciągając za róg i z zadanym 200 dpi. W druku wyszła rewelka![]()
Coś tam jest do pstrykania