Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 82

Wątek: EF 24-70/2.8

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Jurek ty chyba musisz im nasmarowadz dzwi bo skrzypia
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Jurek Plieth, podeślij fotki córki. Wtedy się dowiemy, co tracimy
    Hmmm, chcecie zdjęcie mojej córki? OK, jej drobny fragment jest poniżej
    Pisząc post przypuszczałem, że tak się to może skończyć Nie dokładnie to miałem na myśli, ale nie narzekam
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Pisząc post przypuszczałem, że tak się to może skończyć Nie dokładnie to miałem na myśli, ale nie narzekam
    Aha, chodziło Ci o macro?
    No dobra, na życzenie, poniżej. Przypominam, że to zwykła Minolta Z10 bez żadnych specjalnych obiektywów, soczewek, mieszków itp. głupot. Po prostu ostrzy od 4 cm i tyle!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Hmmm, chcecie zdjęcie mojej córki? OK, jej drobny fragment jest poniżej
    To zdjecie makro zrobione Z10 ? , chyba zainteresuje sie tym modelem i ta tematyka zdjec
    Btw fajny akcent regionalny na zdjeciu - az spojrzalem gdzie Jurek mieszka i sie nie zdziwilem - Gdansk .

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Btw fajny akcent regionalny na zdjeciu - az spojrzalem gdzie Jurek mieszka i sie nie zdziwilem - Gdansk .
    Dziękuję za uznanie Przekażę małżonce, bo to ona osobiście robi takie cuda z bursztynu. Przepraszam za kryptoreklamę, a moderatorów za cierpliwość przy akceptacji tego wątku EOT i już mnie nie ma...

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Ja sie ostatnio zastanawialem nad strategia topienia kasy w sprzet i podchodzac do tematu jak najbardziej racjonalnie jak umiem ;-) wydumalem, ze mimo wszystko najwiecej razy bede naciskal spust w standardowym zakresie ogniskowych.
    Wiec podjalem meska decyzje, ze wezme sie z bykiem za rogi i jak tylko odloze niezbedna "dokladke", to wymienie oba moje szkla na 24-70L

Tym bardziej, ze po calym wieczorze spedzonym nad skomplikowanymi wzorami z zakresu makrofotografii ;-) wyszlo mi, ze stosujac do 24-70 soczewke +4D da sie wyciagnac w okolicy krotkiego konca skale ok. 1:1 z zadna (wzglednie pomijalna) strata jakosci :-)
    W ten sposob nie bede musial kupowac porzadnego szkla dedykowanego do macro i zostawac przy sredniej klasy standardzie, a za to bede mial akceptowalne dla moich potrzeb macro i standard, ktory mi pod wzgledem jakosci i mozliwosci wystarczy "do konca zycia" ;-)

Tele super jakosci olewam, kupie sobie w przyszlosci 70-200/4 i tez bedzie dobrze, a jak bedzie mi szkoda kasy to i Sigma 70-300 APO da rade 8)

A nie myślałeś o kilku dobrych stałkach? zastanawiam się czemu tak wielu z Was w ogóle możliwości robienia stało-ogniskowymi nie rozważa, a dążycie do doskonałej jakości zdjęć. Tak, zoomy są coraz lepsze, ale od stałek nigdy lepsze nie będą. Wdziałem masę fantastycznych zdjęć robionych stałkami, mam kilku znajomych którzy w ogóle zoomów nie używają i robią zdjęcia zarówno reporterskie jak i artystyczne. Myślę, że warto się nad tym czasem zastanowić.
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

pozostaje pytanie - kto z tu obecnych robi na tyle duze formaty aby zasmakowac jakosci stalek? jak narazie, ja nie toleruje niczego ponizej 30x45cm... i wcale nie trzeba robic zdjec stalka aby taki format wygladal dobrze ... a co wiecej - nawet nie musi byc to L-ka ;-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    pozostaje pytanie - kto z tu obecnych robi na tyle duze formaty aby zasmakowac jakosci stalek?
    Widziales watki o hot pixelach czy FF/BF ? Sporo cyfrakowiczow oglada zdjecia w 100% powiekszeniu na ekranie byle zauwazyc kazda niescislosc ostrosci albo kazdy brzydki pikselek - a to wlasnie sa "duze formaty" 8) . Bo gdyby ogladali zdjecia "normalnie" czyli pomniejszone do wielkosci ekranu to o wiele mniej wrzodow by sie nabawili (tak samo odbitki normalne - czyli powiedzmy 20x30 i ponizej).

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Polecam stalki od systemu M42. Z przejciowka (za 40-50 zł) dobrze pracuja z analogowymi eos-ami, a slyszalem, ze takze z cyfrowymi.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fajer
    A nie myślałeś o kilku dobrych stałkach?
    Myslalem... 14mm/2.8 L wraz z 85mm/1.2 L pieknie wzielyby w objecia podstawowe szklo pod tytulem 24-70mm/2.8 L... wiecej do szczescia nic by mi nie bylo potrzebne (nawet FF bylbym w stanie w takiej sytuacji olac i zostac przy cropie 1.6 )

Cytat Zamieszczone przez Fajer
    Myślę, że warto się nad tym czasem zastanowić.
    Zastanawialem sie, nawet nie czasem a czesto... i z tego zastanawiania sie wyszlo mi, ze... nie mam szelestu na w/wym szkla
    A nawet jakbym mial, to i tak pewnie bym go na nie nie wydal ;-)

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów