Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Co zrobic z tym 70-200 L f4 w studiu >>?<<

Domyślnie

Nie sprzedawaj szkła, kup dwie chińskie lampy po 250 PLN sztuka + dwie parasolki po 20 PLN sztuka i jakieś statywy po 50 PLN sztuka. Razem będzie jakieś 640 PLN i można zaczynać. Jak kasy naprawdę brak to kup połowę tego zestawu i blende lub kawał styropianu.
    Smiena 8M

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    Ja sie zastanawiam czy kupiles 70-200 tylko dlatego ,ze jest kultowe a teraz nie mozesz dla niego znalezc zastaosowania??
    70-200 kupilem do powiedzmy street foto i portretu w plenerze ale pojawila sie nieodparta pokusa zdjec w studio just
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez rem Zobacz posta
    Nie sprzedawaj 70-200 i kup 50 1.8.
    polecam ponowne przeczytanie zapytania
    Ostatnio edytowane przez rubio ; 05-07-2008 o 17:25 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rubio Zobacz posta
    polecam wizyte u wrozki, astrologa itd. ewentualnie rzut moneta, poprostu ludzie ci tutaj dobrze radza, ale ty najwyrazniej juz podjales jakas decyzje i tylko szukasz dla niej usprawiedliwienia i potwierdzenia
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Wiesz, sam napisałeś:
    "Nie piszcie mi tego typu rzeczy ze "najlepiej bym zostawil L-ke i kupil 50mm" bo to bez sensu, nie mam tyle funduszy; oczekuje rzetelenych porad i z gory dziekuje; pozdrawiam"

Chyba nie ma lepszego sposobu na sprawdzenie czy pasuje Ci 50 1.4 i przy tym jeszcze nie płacić za dużo. Porada jak najbardzej rzeczowa (IMO).

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kupuj 50/1,8. Brak funduszy nie ma tu nic do rzeczy. Jak nie jesteś leniem, to są wakacje i 300 zł możesz zarobić choćby w McDonalds-ie.

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

70-200 kupilem do powiedzmy street foto
    oooho To żeś poleciał z tematem Takie szkło jeszcze na cropie do street. Ah Ja osobiście korzystam z tego samego zakresu, również na cropie. I po ostatniej sesji outdorowej stwierdziłem, że nie nadaje się w ogóle to studia. Ja mam problem w plenerze bo przy odejściu takim, żeby całą postać uchwycić w kadrze zawsze coś się znajdzie na drodze, to krzak, to na płot się nabijam tyłkiem. Szkiełko jest naprawdę długie na cropie. Może byś wymienił to na 35tke, 501.8 i 851.8 i masz wspaniały zestaw do portretowania w studio. Moim zdaniem 200mm na Cropie nie ma zbytnio zastosowania(chyba, że sport, ewentualnie ptaki) , a sama 85 tka już jest wystarczająco długa na plener.

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Sigma 50 1.4?
    A to jest taka? Bo ja mówiłem o Canon EF 50 f/1.4
    Sigma 50 f/2.8 to widziałem, ale f/1.4?
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg Zobacz posta
    A to jest taka? Bo ja mówiłem o Canon EF 50 f/1.4
    Sigma 50 f/2.8 to widziałem, ale f/1.4?
    Wlasnie simga 50/1.4 HSM niedawno sie pokazala.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

O. Na sigma-foto.pl jeszcze nie ma nic na ten temat. Jakiś opis jest na hamerykańskiej stronie; trzeba poczekać na testy...
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Początki nałogu

Domyślnie

70-200 to świetne szkło do portretowania, ale na powietrzu i FF, na cropie jak dla mnie bbyło trochę za długie. Co do studia to chyba tylko 50/1,4 (1,8 - jak masz mało kasy) i 85/1,8 (może być trochę za długie) Myślę że poprzednicy dali Ci juz odpowiedź na Twoje pytanie i nie ma co kombinować dalej. A jak uważasz inaczej to używaj po prostu 70-200 w studiu ze statywu i z pilotem - przy czasach 1/60 i krótszych powinno być ostro. Czy wykadrujesz to, co bedziesz chciał to zalezy tylko od tego jak duże masz studio i jak dużego kadru oczekujesz.
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów