Wszystko cacy, tylko nie działąją mi nie wiedzieć czemu ostatnie kilka suwaków..w tym sharpness... dla czego ?
Wszystko cacy, tylko nie działąją mi nie wiedzieć czemu ostatnie kilka suwaków..w tym sharpness... dla czego ?
Tzn w ogole nie mozesz ich przesunac? U mnie kolor tez jest inny ich ale przesunac moge bez obaw.
Mogę je przesuwać, ale nie widze zachodzącej zmiany na zdjęciu, tak jak w przypadku pozostałych (wyraźniejszych) suwaków.Zamieszczone przez Vitez
Powinny działac. Próbowałeś podejrzeć na powiększeniu? Ja zauważyłem, że RSE jest bardziej agresywny w wyostrzaniu niż Adobe camera raw...
Jak ustawisz podglad zdjecia na 100% to beda dzialaly ...![]()
Canon EOS 300D;300V
Grip BG-E1
Canon EF-S 18-55 ; 28-90mm/F4-5.6
Canon 50 mm 1.8
Sigma 70-300mm f/4-5,6 APO Macro Super II
statyw, monopod i błysk Metz'a
Dokladnie tak. Byc moze sa to na tyle subtelne zamiany ze na mniejszym podgladzie prawie niezauwazalne.Zamieszczone przez Radziuk
faktycznie. Jak przekrosze 100% to sie uaktywniają... dziekuję !
Nie mogę ustawić profilu aparatu (300D) czy ktoś to już przerabiał. Do wyboru jest tylko 10D flash i Ricoh Russian. Prosze o pomoc.
Ostatnio edytowane przez RaMi ; 16-06-2005 o 22:12
Juz sie o to pytalem, ale zapytam drugi raz![]()
Jak konfigurowac ten program do konwersji? Nie chodzi mi o to jak obrabiac ten RAW, ale co robic aby po konwersji zdjecia byly takie jak RAW po obrobce. Celowo nie okreslam czy ma byc to tiff czy jpg bo efekt mam identyczny tzn. po konwersji zdjecia sa wyblakle i zupelnie niepodobne do tego co mialem w oknie edycyjnym programu.![]()
![]()
Pewnie zwiazek z tym ma komunikat jaki otrzymuje po uruchomieniu "wywolywania" - Color Processing is curently disabled for the intention of creating camera profiles. Tylko co zrobic zeby byl "enabled"?
Ostatnio edytowane przez krecio ; 17-06-2005 o 18:07
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
program jest spoko ale mam z nim problem, zmienia mi kompletnie kolory, co innego widze i ustawiam a co innego wychodzi... krotko mowiac wszystko wyglada przezoltawo...myslalem ze cos jest nie tak w profilach ale za bardzo nie ma co zmieniactez ktos tak ma?