Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Raw shooter essential

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Czy jedyne na czym sie tu wszyscy znaja to BF/FF ?????
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

1. U mnie z RAWShootera wychodzi wszystko tak jak widze w nim na ekranie, po konwersji itp.

2. Uzywam obecnie PS CS2, profile poustawiane na sRGB i tez wszedzie wychodzi tak jak ma byc.

Miasto
    Piastów

Domyślnie

U mnie z canonowskiego DPP tez wszystko jest OK, a z tego Schootera totalna kicha. Nic z tego nie rozumiem. Wiem napewno, ze nie jest to wina kompa bo na laptopie jest identycznie. Moze to wina tego, ze jest to CR2 z 350?
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Wczoraj musialem sformatowac twardego. Po ponownym wgraniu RAW Schooter'a zaczal pracowac w normalny sposob tzn. "wywoluje" to co sobie ustawie. Cud jakis? Czy jak...
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42
    program jest spoko ale mam z nim problem, zmienia mi kompletnie kolory, co innego widze i ustawiam a co innego wychodzi... krotko mowiac wszystko wyglada przezoltawo...myslalem ze cos jest nie tak w profilach ale za bardzo nie ma co zmieniac tez ktos tak ma?
    W jednej z wcześniejszych wersji też tak miałem w przypadku mocno zaszumionych zdjęć - zdjęcia żółtawe na podglądzie, w wersji JPG stawały się dużo, ale to dużo bardziej przesunięte ku różowości (nie jestem specjalistą od nazywania kolorów). Z wersją poprzednią Raw Shootera (lub dopiero obecną 1.1.3, nie pamiętam) problem dla tych samych plików CRW (canon g5) przestał być tak mocno widoczny i dokuczliwy.
    Ostatnio edytowane przez quant ; 24-06-2005 o 09:45

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów