Czy jedyne na czym sie tu wszyscy znaja to BF/FF![]()
![]()
?????
Czy jedyne na czym sie tu wszyscy znaja to BF/FF![]()
![]()
?????
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
1. U mnie z RAWShootera wychodzi wszystko tak jak widze w nim na ekranie, po konwersji itp.
2. Uzywam obecnie PS CS2, profile poustawiane na sRGB i tez wszedzie wychodzi tak jak ma byc.
U mnie z canonowskiego DPP tez wszystko jest OK, a z tego Schootera totalna kicha. Nic z tego nie rozumiem. Wiem napewno, ze nie jest to wina kompa bo na laptopie jest identycznie. Moze to wina tego, ze jest to CR2 z 350?
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Wczoraj musialem sformatowac twardego. Po ponownym wgraniu RAW Schooter'a zaczal pracowac w normalny sposob tzn. "wywoluje" to co sobie ustawie. Cud jakis? Czy jak...![]()
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
W jednej z wcześniejszych wersji też tak miałem w przypadku mocno zaszumionych zdjęć - zdjęcia żółtawe na podglądzie, w wersji JPG stawały się dużo, ale to dużo bardziej przesunięte ku różowości (nie jestem specjalistą od nazywania kolorów). Z wersją poprzednią Raw Shootera (lub dopiero obecną 1.1.3, nie pamiętam) problem dla tych samych plików CRW (canon g5) przestał być tak mocno widoczny i dokuczliwy.Zamieszczone przez c42
Ostatnio edytowane przez quant ; 24-06-2005 o 09:45