Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: [quins] Moje pierwsze foty nowym 40D - foty do oceny

Coś już napisał

Domyślnie katalog

Bo tylko 2 pierwsze zdjecia maja isc do katalogu, 3cie zostalo zrobione w przerwie
    Piszecie, ze za ciemne. Rozumiem, ze chodzi o tlo za modelka. Jesli o cos innego to prosze napiszcie.
    Profesjonalne sklepy internetowe MaxShop www.max-shop.pl
    Otwórz swój sklep internetowy z nami.

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Taka mała jeszcze uwaga/małe pytanie. Jak wiernie te fotografie oddają rzeczywisty kolor ubrań? Bo co jak co, ale w przypadku katalogów jest to ogromnie ważne. Ileż to razy zamówiłam jakiś kosmetyk/kolorówke lub ubranie a ono miało inny kolor niż na zdjęciu wrrr...chociaż tu domyślam się, ze też sprawa jest szersza o wydruk.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Coś już napisał

Domyślnie kolory

Zdecydowalem sie na swiatlo zastane bo mysle, ze w takim swietle najlatwiej jest oddac jak najdokladniej kolor. W poniedzialek bedziemy jeszcze robili makra tkanin i wtedy powalcze dodatkowo z balansami bieli i porownam te tkaniny z tym co bede mial na monitorze.
    Monitor mam EIZO i wykalibrowany za pomoca EYE wiec powinien oddawac kolor rzetelnie. Druga rzecz to drukarnia... ale jak do tej pory robilismy w Bydgoszczy to problemow nie mielismy.

Ponizej jeszcze jedna fotka w jasnym pomieszczeniu. ISO nie przestawialem, pozostawilem na 800, szklo 85/1,8

Uzależniony

Domyślnie

nie wiem czy tylko mi sie wydaje al eczy przypadkiem ostrosc to nie jest zlapana na tym rancie stolika ktory wystaje w dolnym lewym rogu ? tez mam 85/1.8 i tez uzywane na 40D i zdjecia wychodza jakby ciut ostrzejsze, wiem ze te sampelek jest sporo zmiejszony, ale to tym bardziej powinno walic ostroscia po oczach a ja tutaj jej nie widze
    kolorki chyba ok, skora naturalna (przynajmniej na moim laptopie)
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Coś już napisał

Domyślnie brak ostrosci

Z ostroscia masz racje. Fote wybralem przypadkowo. Ale z calej sesji sporo wlasnie mialem zdjec bez ostrosci. To moj pierwszy raz tm szklep i aparatem. Ustawilem go na szukanie ostrosci w calym kadrze i to byl blad.
    Dis tym samym szklem robilem testowe foty i przestawilem na punkt ostrosci w sriodku kadru ale mimo to punkty AF zapalaly sie na czerwono po bokach

Nie da rady w 40D ustawic zeby ostrosc byla zczytywana tylko ze srodkowego czujnika ? Bo dzis robilem fotki swojemu dziecku na placu zabaw. Focilem przez szczebelki drewnianej drabinki a dzieciak stal po drugiej stronie. Ustawilem pomiar na "kropke" w centralnym punkcie wizjera i myslalem ze tylko ten punkt bedzie reagowal na lapanie ostrosci - niestety szklo lapalo ostrosc na drabinki

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez quins Zobacz posta
    Nie da rady w 40D ustawic zeby ostrosc byla zczytywana tylko ze srodkowego czujnika ?
    A próbowałeś zasięgnąć tej informacji w instrukcji obsługi ? Widziałeś jakąś lustrzankę gdzie się nie dało tego zrobić ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Z ostroscia masz racje. Fote wybralem przypadkowo. Ale z calej sesji sporo wlasnie mialem zdjec bez ostrosci. To moj pierwszy raz tm szklep i aparatem. Ustawilem go na szukanie ostrosci w calym kadrze i to byl blad.
    Dis tym samym szklem robilem testowe foty i przestawilem na punkt ostrosci w sriodku kadru ale mimo to punkty AF zapalaly sie na czerwono po bokach

Nie da rady w 40D ustawic zeby ostrosc byla zczytywana tylko ze srodkowego czujnika ? Bo dzis robilem fotki swojemu dziecku na placu zabaw. Focilem przez szczebelki drewnianej drabinki a dzieciak stal po drugiej stronie. Ustawilem pomiar na "kropke" w centralnym punkcie wizjera i myslalem ze tylko ten punkt bedzie reagowal na lapanie ostrosci - niestety szklo lapalo ostrosc na drabinki
    przeciez mozesz uzyc PSa do wyostrzenia, zawsze to pomoze. odbierz PW za chwile....
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

tylko nie do końca pasuje mi noszenie płaszcza i to z kapturem naciągniętym na głowe w pomieszczeniu?
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

O ostrosci a raczej jej braku bylo juz napisane.
    Dodam tylko od siebie ze plaszcz kojarzy mi sie z jesienia/zima dlatego nie pasuja mi tu gole nogi.
    Ogolnie zdjecia slabe.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dzis tym samym szklem robilem testowe foty i przestawilem na punkt ostrosci w sriodku kadru ale mimo to punkty AF zapalaly sie na czerwono po bokach

A zajrzałeś w końcu do instrukcji??
    Czujnik AF obejmuje większy obszar niż tylko ta kropeczka.. poza tym przy maksymalnie otwartej przysłonie będziesz miał małą GO i przy przekadrowaniu główny motyw może wyjść poza obszar ostrości
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów