Bo tylko 2 pierwsze zdjecia maja isc do katalogu, 3cie zostalo zrobione w przerwie
Piszecie, ze za ciemne. Rozumiem, ze chodzi o tlo za modelka. Jesli o cos innego to prosze napiszcie.
Bo tylko 2 pierwsze zdjecia maja isc do katalogu, 3cie zostalo zrobione w przerwie
Piszecie, ze za ciemne. Rozumiem, ze chodzi o tlo za modelka. Jesli o cos innego to prosze napiszcie.
Profesjonalne sklepy internetowe MaxShop www.max-shop.pl
Otwórz swój sklep internetowy z nami.
Taka mała jeszcze uwaga/małe pytanie. Jak wiernie te fotografie oddają rzeczywisty kolor ubrań? Bo co jak co, ale w przypadku katalogów jest to ogromnie ważne. Ileż to razy zamówiłam jakiś kosmetyk/kolorówke lub ubranie a ono miało inny kolor niż na zdjęciu wrrr...chociaż tu domyślam się, ze też sprawa jest szersza o wydruk.
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Zdecydowalem sie na swiatlo zastane bo mysle, ze w takim swietle najlatwiej jest oddac jak najdokladniej kolor. W poniedzialek bedziemy jeszcze robili makra tkanin i wtedy powalcze dodatkowo z balansami bieli i porownam te tkaniny z tym co bede mial na monitorze.
Monitor mam EIZO i wykalibrowany za pomoca EYE wiec powinien oddawac kolor rzetelnie. Druga rzecz to drukarnia... ale jak do tej pory robilismy w Bydgoszczy to problemow nie mielismy.
Ponizej jeszcze jedna fotka w jasnym pomieszczeniu. ISO nie przestawialem, pozostawilem na 800, szklo 85/1,8
nie wiem czy tylko mi sie wydaje al eczy przypadkiem ostrosc to nie jest zlapana na tym rancie stolika ktory wystaje w dolnym lewym rogu ? tez mam 85/1.8 i tez uzywane na 40D i zdjecia wychodza jakby ciut ostrzejsze, wiem ze te sampelek jest sporo zmiejszony, ale to tym bardziej powinno walic ostroscia po oczach a ja tutaj jej nie widze
kolorki chyba ok, skora naturalna (przynajmniej na moim laptopie)
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
Z ostroscia masz racje. Fote wybralem przypadkowo. Ale z calej sesji sporo wlasnie mialem zdjec bez ostrosci. To moj pierwszy raz tm szklep i aparatem. Ustawilem go na szukanie ostrosci w calym kadrze i to byl blad.
Dis tym samym szklem robilem testowe foty i przestawilem na punkt ostrosci w sriodku kadru ale mimo to punkty AF zapalaly sie na czerwono po bokach
Nie da rady w 40D ustawic zeby ostrosc byla zczytywana tylko ze srodkowego czujnika ? Bo dzis robilem fotki swojemu dziecku na placu zabaw. Focilem przez szczebelki drewnianej drabinki a dzieciak stal po drugiej stronie. Ustawilem pomiar na "kropke" w centralnym punkcie wizjera i myslalem ze tylko ten punkt bedzie reagowal na lapanie ostrosci - niestety szklo lapalo ostrosc na drabinki![]()
tylko nie do końca pasuje mi noszenie płaszcza i to z kapturem naciągniętym na głowe w pomieszczeniu?
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się