Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 60

Wątek: [abcdariusz] - Ptoki

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

a kto powiedział, że komukolwiek zabraniam krytykować czegokolwiek? Gdzie w moim poście jest cokolwiek o krytyce?

poza tym... tu chyba nie chodzi o krytykę i krytykowanie tylko o dzielenie się swoimi uwagami, sugestiami...

żeby krytykować (jeżeli już o krytyce) to uważam, że jednak trzeba mieć do tego prawo. Krytykować może autorytet, ktoś kto ma wiedzę, doświadczenie... Pozostali mogę dzielić się swoimi uwagami. Howgh!

Vitez... chyba jednak to Ty jesteś ciut przewrażliwiony (to też nie jest krytyka) :P

a regulamin możesz sobie zmieniać.... masz władzę
    20D + 40D + Canon kit 18-55 + +Canon 10-22 + Canon 70-200 2.8 L IS + Canon 100mm Macro + ruski 50mm z mieszkiem + statyw manfrotto

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cogito Zobacz posta
    a kto powiedział, że komukolwiek zabraniam krytykować czegokolwiek? Gdzie w moim poście jest cokolwiek o krytyce?
    nie, Ty po prostu deprecjonujesz wypowiedzi Ewy, czyli to samo tylko w bialych rekawiczkach.

poza tym... tu chyba nie chodzi o krytykę i krytykowanie tylko o dzielenie się swoimi uwagami, sugestiami...
    Czyli Twoim zdaniem krytyczna uwaga nie jest tozsama z krytyka??
    Chyba troche zaczyna to tracic czepianiem sie slowek.

żeby krytykować (jeżeli już o krytyce) to uważam, że jednak trzeba mieć do tego prawo. Krytykować może autorytet, ktoś kto ma wiedzę, doświadczenie... Pozostali mogę dzielić się swoimi uwagami. Howgh!
    Skoro zdjecie zostalo pokazane na forum i w miejscu przeznaczonym do omawiania/chwalenia/krytykowania to takie prawo ma KAZDY uczestnik forum.

Najzabawniejsze ze to nie autor zdjec ma uwagi co do formy i tresci krytyki tylko jak zwykle ktos stojacy z boku.

Pozdrawiam

P.S. potrafisz odroznic zepsute jajko od świeżego??

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

śmiać mi się troszkę chce...

jedyne co miałem na myśli (i piszę szczerze), to to, że chciałem zobaczyć zdjęcia Ewa. I nic więcej.

no ale....
    20D + 40D + Canon kit 18-55 + +Canon 10-22 + Canon 70-200 2.8 L IS + Canon 100mm Macro + ruski 50mm z mieszkiem + statyw manfrotto

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Cynigu

"Najzabawniejsze ze to nie autor zdjec ma uwagi co do formy i tresci krytyki tylko jak zwykle ktos stojacy z boku."

póki co to nie zauwazyłem cienia krytyki Twoich zdjęć ze strony Ewy. Rozumiem za to, że czerwienisz sie i skromnie spuszczasz wzrok kiedy słyszysz pochwały ... z drugiej strony, kiedy pozwoliłem sobie na wyrażenie swojej opinii gorąco ze mna polemizowałes...więc?
    Nota bene nie do końca zgadzam sie z cogito co do tego kto może wyrażać swoje zdanie i krytykować pokazywane zdjęcia, bo może to robić kazdy, nawet ja , ale chętnie też zobaczyłbym zdjęcia Ewy...to tyle

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    Cynigu
    "Najzabawniejsze ze to nie autor zdjec ma uwagi co do formy i tresci krytyki tylko jak zwykle ktos stojacy z boku."
    póki co to nie zauwazyłem cienia krytyki Twoich zdjęć ze strony Ewy.
    Nie do konca rozumiem przeslania Twojej wypowiedzi zwlaszcza w nawiazaniu do watku w ktorym sie znajduje.

Rozumiem za to, że czerwienisz sie i skromnie spuszczasz wzrok kiedy słyszysz pochwały
    Nie, jestem dumny, chodze nastroszony jak paw i obwieszczam wszem i wobec jaki jestem wspanialy )

... z drugiej strony, kiedy pozwoliłem sobie na wyrażenie swojej opinii gorąco ze mna polemizowałes...więc?
    Przepraszam ale teraz calkiem na powaznie, nie rozumiem o co Ci chodzi.
    O to ze ustosunkowywalem sie do Twojej krytyki??
    Jesli tak to w moim odczuciu nawiazanie dialogu z osoba krytykujaca zdjecie jest wrecz obowiazkiem wynikajacym z szacunku dla kogos kto zechcial zajac ocena/krytyka zdjecia.
    Kazda krytyke czytam z wdziecznoscia, co nie znaczy ze musze sie z nia zgadzac, ale zawsze jestem gotow do prob merytorycznego uzasadnienia swojego punktu widzenia.

Miasto

Domyślnie

nie, nie...no, ok... w gruncie rzeczy ja nawet z Tobą nie polemizowałem...wyraziłem tylko opinię, swoją i bardzo subiektywną na temat jamochłona Przyroda, którą podziwiam to ta, którą moge zobaczyc gołym okiem, ale jeżeli czyjąś pasją jest odkrywanie "nowych światów" mieszczacych sie w kropli wody to ok, ma do tego prawo. Ma też prawo pokazać to i podzielić sie tym. Prawde mówiąc słowem bym sie nie odezwał gdyby nie Ewa jej krytyczne uwagi sprowadzające się w gruncie rzeczy do technicznych aspektów fotografii trochę mną trąchnęły a to kompozycja do kitu...a to ostrość nie ta...dlatego chętnie zobaczyłbym zdjęcia Ewy, bo skoro technicznie jest "obryta"...to może i ja bym coś skorzystał z jej wiedzy bo jeszcze sporo czasu minie zanim bede mógł powiedzieć, że robię dobre zdjecia. Technicznie, bo umiejętności patrzenia sobie nie odmawiam

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

póki co to nie zauwazyłem cienia krytyki Twoich zdjęć ze strony Ewy.
    Cynig po prostu trafia w mój gust odbiorcy. Poza tym robi dobre zdjęcia, co widać gołym okiem

ale chętnie też zobaczyłbym zdjęcia Ewy...to tyle
    Niedługo zobaczysz w wojnie na koty.
    Będzie mi miło jak mi wytkniesz błędy, bo jako twórczyni sztuki terminuje od niecałych dwóch lat, jako odbiorca - mam prawie pół wieku doświadczenia
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    (...) gdyby nie Ewa jej krytyczne uwagi sprowadzające się w gruncie rzeczy do technicznych aspektów fotografii trochę mną trąchnęły a to kompozycja do kitu...a to ostrość nie ta...
    Kompozycja to raczej aspekt artystyczny, a nie techniczny. Przyzwoita ostrość zdjęć, które autor prezentuje w Internecie jest lekcją do przerobienia z podstawowego podręcznika fotografii i na pewnym poziomie już się nie powinno o niej dyskutować. Wychodzę jednak z założenia, że warto o tym powiedzieć koledze z tego samego forum, bo udawanie, że się tego nie widzi byłoby nieszczere. Zakładam, że każdy autor oczekuje informacji co jest nie tak, bo sie rozwija. A jeśli oczekuje braw, to najłatwiej o nie u cioci na imieninach

dlatego chętnie zobaczyłbym zdjęcia Ewy, bo skoro technicznie jest "obryta"...to może i ja bym coś skorzystał z jej wiedzy bo jeszcze sporo czasu minie zanim bede mógł powiedzieć, że robię dobre zdjecia. Technicznie, bo umiejętności patrzenia sobie nie odmawiam
    No to masz tak samo jak ja - wiem JAK powinno być, ale wciąż nie potrafię tego osiągnąć :wink:
    Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 09-03-2008 o 13:13 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Mam pytanie do autora zdjęć - czym została uwieczniona mrówka? czy jest to cały kadr czy wycinek?

Domyślnie

Mrówka to cały kadr , zrobiona Canonem 85 1,8 i odwróconym SMC Takumar 50 1,4 i do tego dyfuzor . W makro pobawiłem się jeden dzień i napewno w lecie powróce do tej zabawy .
    Pozdrawiam .
    abcdariusz

Miasto

Domyślnie

Ewo

z racji tego, że jestem człowiekiem dociekliwym odwiedziłem galerię GYNIGA i przyznam, że faktycznie robi dobre (ciekawe ) zdjęcia, bo na podstwaie tych dwóch trudno byłoby wyrobić sobie zdanie. Oczywiscie najbardziej podobały mi sie akty....echhh...cóż, facet.

wojna na koty...mhm...szykuje się jakaś wojna. Z racji tego ze nie lubię kotów (może za mało je znam) mnie konsekwencje zadne nie grożą. A błędów pewnie nie bedę Ci wytykał chociażby z tego powodu, że jako "tfórca fotografii" mam o połowę krótszy staż...i nie dodawaj sobie...to ja mam pół wieku...a Tobie jeszcze brakuje

Nie wiem co to znaczy "przyzwoita ostrość" czy to taka kiedy dokładnie widac fotografowany obiekt, czy taka że można policzyć włoski na głowie? ew. w innych miejscach ( ręce miałem na mysli...ręce ) a opinią ciotki czasem też jest ważna bo może jakiś spadek uda sie odziedziczyć i stać bedzie nas na "eLki" Koledze oczywiście nalezy o tym powiedzieć licząc na to, że ciotka nie wchodzi na to forum

JAK powinno być?... Zrozumiale

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów