Wiesz, konstruktywna krytyka to poważna umiejętność, nie wymagaj za dużo.
"Ryjkowce love" byłoby fajne, gdybyś kochankom dał trochę więcej miejsca do oddychania i gdyby nie ten trzeci, który się wdziera od góry
Pracuj nad ostrością obiektów.
Wiesz, konstruktywna krytyka to poważna umiejętność, nie wymagaj za dużo.
"Ryjkowce love" byłoby fajne, gdybyś kochankom dał trochę więcej miejsca do oddychania i gdyby nie ten trzeci, który się wdziera od góry
Pracuj nad ostrością obiektów.
Co do ostrości w makro .
W takiej fotografii głębia ostrości jest szerokości grubego włosa i jest mniejsza od fotografowanego owada o conajmniej 4 - 8 razy i trafić z ostrością tam gdzie się by chciało z ciemnym wizjerem i poruszającym się owadem jest naprawdę jazdą bez trzymanki i to tygryski lubią najbardziej :razz: , no chyba ze wyciągnie się pięknego owada z lodówki do namiotu bezcieniowego z klimatyzacją i można sobie poszaleć .
Pozdrawiam .
abcdariusz.
Nie przesadzaj - widziałam jak ludzie robią takie zdjęcia bez lodówki i są to piękne zdjęcia, mogę ci podać linki na priv. Nie odmawiaj umiejętności i uczciwości...
no tak...znowu ta techniczna doskonałość...chętnie podyskutowałbym![]()
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
To to przepraszam , ja niestety nie miałem przyjemności oglądać innych przy fotografowaniu makro , jestem samołukiem i swoją wiedzę techniczną zdobywam właśnie na takich forach jak Canon Board .
Nie odmawiaj umiejętności i uczciwości... --- a tego nie rozumiem![]()
Pozdrawiam
abcdariusz.
Tak to rozumiem i dlatego uważam, że krytyka może człowiekowi pomóc, chwalenie, a zwłaszcza nieszczere, tylko zatrzymać w rozwoju.
Chodziło mi o to, że uznałeś iż dobre (ostre) zdjęcie owada może powstać tylko wtedy, gdy się go wyciągnie z lodówki. Takie postępowanie uważam za nieetyczne i wiem, że są ludzie mający już umiejętności robienia doskonałych zdjęć bez uciekania się do tego rodzaju praktyk.Nie odmawiaj umiejętności i uczciwości... --- a tego nie rozumiem![]()
Pozdrawiam
abcdariusz.
Cytat:
Chodziło mi o to, że uznałeś iż dobre (ostre) zdjęcie...............
Nie uważam tak.
Ewo z Olsztyna,
może pokażesz nam swoje technicznie doskonałe zdjęcia... co Ty na to? Pewnie masz ich setki skoro jesteś na tym punkcie tak "wrażliwa"![]()
20D + 40D + Canon kit 18-55 + +Canon 10-22 + Canon 70-200 2.8 L IS + Canon 100mm Macro + ruski 50mm z mieszkiem + statyw manfrotto
Czyli osobom nie posiadającym technicznie doskonałych zdjęć zabraniasz oceniania innych zdjęć jako technicznie niedoskonałe?
Bez jaj... to już tak nudny i wyświechtany i fałszywy argument że aż szkoda go komentować.
ŻEBY KRYTYKOWAĆ ZDJĘCIA WCALE NIE TRZEBA SAMEMU ROBIĆ SUPER ZDJĘCIA, LEPSZE NIŻ KRYTYKOWANE!!!
Pod warunkiem że krytykujemy a nie nabijamy posta/uprawiamy krytykanctwo.
(aż to chyba dopiszę do Regulaminu by ciachać tak bzdetne posty jak ten powyżej)