Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Foty broni myśliwskiej - proszę o radę

Coś już napisał

Domyślnie Foty broni myśliwskiej - proszę o radę

Witam,
    wpadlo mi wlasnie zlecenie wykonania do katalogu i na strone WWW zdjec ekskluzywnej broni mysliwskiej. Przede mna wylozylo sie na tym temacie juz dwuch smialkow wiec chce sie dobrze do tematy przygotowac.

Beda to zdjecia calej broni jak i szczegolow jej elementow z naciskiem na elementy grawerowane w metalu.
    Do dyspozycji mam sprzet podany w stopce oraz 2 softboxy z dwiema lampami halogenowymi o stalym swietle 2x500W lub 2x1000W

Prosze o wszelkie mozliwe podpowiedzi odnosnie techniki wykonania takich zdjec.

Z gory dziekuje.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Chodzi o tego typu zdjecia:
    http://www.ruger-firearms.com/Firear...H-Overview.jpg
    Ostatnio edytowane przez quins ; 04-07-2008 o 19:26 Powód: Automerged Doublepost
    Profesjonalne sklepy internetowe MaxShop www.max-shop.pl
    Otwórz swój sklep internetowy z nami.

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Nie wiem z jakiego miasta jesteś, nie mam też az takiego wielkiegoi doswiadczenia ale co mogę poradzic. Przydalby Ci sie duzy namiot bezcieniowy bądź stół bezcieniowy, Jesli jestes z Wawy polecam wypozyczyc studio (50zl/h)
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Ja(podkreslam ) bez porzadnego sprzetu studyjnego w postaci 4-6 lap studyjnych z konkretnym osprzetem bym sie takiego zlecenia nie podjal. Z takimi lampkami to sie chyba namordujesz nieziemsko.

Co do rad - to jesli chcesz uzyskac podobny efekt to poszukaj tutkow odnosnie fotografii szkla i tego typu odblaskowych rzeczy - mysle ze technika bedzie bardzo podobna(oksydowane/chromowane lufy itd) a opisana jest w niemal kazdej lepszej ksiazce o fotografii studyjnej.

Coś już napisał

Domyślnie Foto szkla

Z ta porada odnosnie fotografii szkla to chyba dobry pomysl. Osobiecie myslalem jeszcze o doczytaniu o foceniu bizuterii.

W jednej ksiazce niestety byla tylko wzmianka ze jest technika wykonania zdjecia dwuch pierscieni ze zlota, jeden blizej obiektywu a drugi dalej. Robi sie wtedy dwa zdjecia i w PS laczy tak zeby ostrosc byla na obu pierscieniach.

Prosze napiscie jak mozna zrobic dwa zdjecia bez poruszenia aaratem zeby na jednym byl ostry pierscien blizszy a na drugim ostry byl pierscien z tylu ? Ten trick bym wykorzystal przy foceniu szczegolow grawerki.

Miasto
    Poland

Domyślnie

ze statywu i wybierasz sobie punkt af ktory ma byc ostry..... najpierw zeby byl ostry pierwszy potem zeby byl ostry drugi a ze stoi na statywie to poruszenia byc nie powinnoo
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Coś już napisał

Domyślnie punkty ostrosci

Byc moze nie doczytalem instrukcji obslugo do mojego 40D ( mam go dopiero 3 tyg) ale nie mam pojecia jak moge zmienic punkt ostrosci. Mozesz mi to jakos wytlumaczyc ?

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

Więc ostrz manualnie, a w między czasie doczytaj instrukcję
    Pozdrawiam,
    Michał

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez quins Zobacz posta
    Byc moze nie doczytalem instrukcji obslugo do mojego 40D ( mam go dopiero 3 tyg) ale nie mam pojecia jak moge zmienic punkt ostrosci. Mozesz mi to jakos wytlumaczyc ?
    spróbuj dżojstikiem

Cytat Zamieszczone przez quins Zobacz posta
    wpadlo mi wlasnie zlecenie wykonania do katalogu i na strone WWW zdjec ekskluzywnej broni mysliwskiej. Przede mna wylozylo sie na tym temacie juz dwuch smialkow wiec chce sie dobrze do tematy przygotowac.
    Obawiam się że jak przez trzy tygodnie nie dowiedziałeś się jak zmienia się punkt ostrości to za parę tygodni ktoś napisz post że dostał zlecenie na fotki broni i że na nim wyłożyło się trzech śmiałków
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 04-07-2008 o 22:11
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Poland

Domyślnie

Bez urazy, ale brać się za takie no powiem trudne bo łatwe na pewno nie są zdjęcia, nie znając podstawowych ustawień w aparacie to jest odwaga na miarę XXII wieku :P:P:P

A tak na poważnie to poczytaj instrukcję, dużo tam wyczytasz :P
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów