system jak system calkiem podobny do ogolnie dostepnych. szyny to prowadnice do drzwi przesuwnych wytrzymujace z tego co pamietam 100kg. poprzeczna belka usztywniona kwadratowym ksztaltownikiem przykreconym od gory. W przeciwienstwie do oryginalnycgh systemow gdzie zazwyczaj prowadnice maja 3x3m moje maja 5x4m co pozwala mi na wieksza dowolnosc w ustawianiu swiatel. pantografy - moja konstrukcja. wykonane z profili alu. w przeciwienstwie do oryginalnych sa 1 rzedowe. przekladki z fosforobrazu daja duza sztywnosc i niskie tarcie i po testach doszedlem do wniosku ze bez sensu dodawac druga kratownice. Lekko przerobiony zwijacz do rolet pozwala na bezproblemowa regulacje dlugosci pantografu. koncowka do przykrecenia lampy wykonana z tytanu (nie mialem innych pasujacych walkow, a tytanowe odpadki byly idealne) tyle opisu niedlugo jak ogarne kilka fototamatow to moze zrobie kilka fotek i sie pochwale juz w oddzielnym watku jak by nie bylo jest to jedna fajniejszych rzeczy jaka od jakiegos czasu popelnilem. koszt calosci - nizszy niz oryginalna chinszczyzna![]()