Strona 31 z 53 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 524

Wątek: R-Strap - rewolucyjny pasek?

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Też mam r-strapa, zamówiłem, zapłaciłem paypalem, można też kartą, przysłali, żaden problem. Ale nie jestem samobójcą i po ciężkim sezonie idzie na emeryturę. Następcą będzie właśnie reporter, przemawia do mnie to dodatkowe zabezpieczenie, chociaż nosiłem na rstrapie Dsa z 70-200/2.8 is i nie czułem dyskomfortu.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Też mam r-strapa, [...] Ale nie jestem samobójcą i po ciężkim sezonie idzie na emeryturę. [...]
    Ale w czym problem Piotr? Material nie wytrzymuje po ciezkim sezonie czy z innego powodu straciles zaufanie? Mam r-strapa na dwie puszki i po pierwszych slubach jestem bardzo zadowolony. Napisz cos wiecej bo nie wiem czy sie obawiac o sprzet.

Domyślnie

ale mówisz o R-strapie firmy BlackRapid czy czymś innym. QuickStrap to to samo wykonanie, natomiast polskie produkcje są jeszcze inne. To, że podobnie się nazywają nie oznacza, że mają podobną wytrzymałość.
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotopawkas Zobacz posta
    ale mówisz o R-strapie firmy BlackRapid czy czymś innym.[...]
    .
    Nie wiem kogo zapytales, ja odnosze sie do BlackRapida. Mysle ze Pank chyba tez

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    Nie wiem kogo zapytales, ja odnosze sie do BlackRapida. Mysle ze Pank chyba tez
    sorki, no właśnie chciałem by pank sprecyzował.
    .

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Miałem na myśli BlackRapida. Generalnie, po całym sezonie w którym wisiał na nim dość ciężki Ds z równie ciężkim 85L pasek trochę się wytarł i postrzępił na krawędziach, prawdopodobnie nic by mu się nie stało jeszcze przez następny sezon lub dwa, ale wolę uspokoić moją małą prywatną paranoję, wyszedłem po prostu z założenia że pasek jest jednym z tych materiałów eksploatacyjnych które raz w roku trzeba wymienić. Mam na myśli tylko rstrapa który z racji konstrukcji pracuje zupełnie inaczej niż zwykły pasek na szyję. Ale zestaw 1 body na rstrapie i 2 na zwykłym neoprenowym pasku jest dla mnie mega wygodne.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

TA nasza rodzima produkcja ReporterStrap faktycznie wygląda nieźle. Spory wybór , np na 1 body są wersje pro /pro s / pro rs . Te dwie ostatnie mają dodatkowy pasek podramienny a pro rs nie ma warstwy neoprenu i ma inny naramiennik. Miał ktoś z Was styczność z nimi? Chodzi o wady / zalety poszczególnych rozwiązań.
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Coś już napisał

Domyślnie

ja mam reportera na dwa pistolety, używany od bodaj czerwca. Sprawdza się super, niespecjalnie widać zużycie choć był mocno doświadczany jedyna wada jak dla mnie to zbyt mało przepuszczające powietrze neopreny - w ciepłe dni widać użytkowanie

poniżej link do małego testu takowego paska
    http://blog.slawekstaniek.com/2010/0...irmy-reporter/

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luke87 Zobacz posta
    Spróbujcie tylko pomyśleć ile producent zarabia na tych paskach... kawałek taśmy który kosztuje kilka groszy i kilka klamerek. Marża zabójcza.
    Pomyśl ile zarabia Canon na aparatach... trochę plastiku i kilka układów scalonych. Marża zabójcza...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luke87 Zobacz posta
    Spróbujcie tylko pomyśleć ile producent zarabia na tych paskach... kawałek taśmy który kosztuje kilka groszy i kilka klamerek. Marża zabójcza.
    myślenie typowo "polskie"... bez urazy oczywiście... wiele marek właśnie tak do tego podchodzi - damy zwykłą taśmę, gąbkę, obszyjemy jakimś ciekawie wyglądającym materiałem i damy klamerkę od breloczka na klucze, wypromujemy i sprzedamy po 190zł za sztukę... wrrrr...

na szczęście są i producenci, podobnie jak w kilku innych branżach, którzy dbają o swoje produkty, dokładają troszkę więcej starań, nie wciskają tasiemek po kilka groszy i plastikowych klamerek. Swój produkt sprzedają za 190 ale $$. Wystarczy w ten sam sposób ocenić kilka toreb, plecaków czy innego asortymentu. Tak jest wszędzie.
    .

[SIGPIC][/SIGPIC]

Strona 31 z 53 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów