Strona 19 z 53 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 524

Wątek: R-Strap - rewolucyjny pasek?

Domyślnie

Już można kupować bez napisu. Trzeba tylko zaznaczyć to w formularzu dostawy.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bakek Zobacz posta
    Akurat tutaj się mylisz- nawet nie wiesz, że stary karabińczyk był wykonany ze znalu.
    Zapomniałeś tylko napisać w czym się mylę... Z czegokolwiek by nie było to zmęczeniowo pęknąć może...

Wiem, że działa na niego takie coś jak "zmęczenie materiału"- dlatego w instrukcji starego paska napisałem, że trzeba unikać wszelkich szarpnięć.
    Na wszystko działa...

Nowe dopiero wykonywane są z A4, która wcale nie jest zwykłą stalą narzędziową, bo jest to jeden z lepszych gatunków stali. Nowy pasek może być poddawany szarpnięciom, bo karabińczyk jest o wiele mocniejszy.
    Wybacz, ale to że o gatunkach stali nie masz najmniejszego pojęcia to widać na kilometr...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    ...policzyć przekrój na pojedyńcze statyczne obciążenie potrafi przeciętny uczeń szkoły średniej...
    Po tych wszystkich reformach oświatowych nie był bym tego taki pewien.
    EOS + Speedlite

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

OT:
    Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    policzyć przekrój na pojedyńcze statyczne obciążenie potrafi przeciętny uczeń szkoły średniej...
    Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Po tych wszystkich reformach oświatowych nie był bym tego taki pewien.
    Jako humanista wykształcony w szkolnictwie sprzed epoki "burzy, giertycha i naporu", też twierdzę że to nie jest takie oczywiste.. No ale może jestem po prostu nieprzeciętny

:EOT
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Domyślnie

Z czego, więc wykonany jest karabińczyk z R-Strap'a? Ciekawi mnie też jakie obciążenie wytrzymuje... Nowy karabińczyk do Quick Strap'a jak już pisałem ma dopuszczalne obciążenie użytkowe 25kg, a obciążenie zrywające aż 125kg.

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

jeśli już piszesz o sile to albo w podajesz w N albo w kG bo to obciążenie siły nie ciężaru

więc obciążenie zrywające to 125kG więc bezpieczne używanie to 65,5kG zgodnie ze wszelkimi znanymi mi granicami bezpieczeństwa
    nie wiem skąd ty wziąłeś to 25kg ale jak rozumiem to Twoja ustalona granica

mam pytanie jeszcze jestem w górach zimą [-20st ] wytrzyma tyle samo tj. 25kg ?

BTW
    Koledzy piszecie o koledze który zrobił zamiennik jak o najgorszym handlarzu który wypuścił produkt konkurencyjny cenowo, jakościowo, funkcjonalnie do R-strapa

Chłopak się stara wyszła 2 wersja z ulepszonym mocowaniem
    potem wersja bez napisów
    możecie zamówić sobie długości

ciekawie czy jakbyście zadzwonili do firmy sprzedającej R-strapa [droższy] to mielibyście taki szybki support

Kolega BAKEK sporo się tu nauczył posiadł sporo doświadczeń w praktyce produkcja/sprzedaż/serwis/support/modyfikacje

Jak na pierwszy produkt z polskiej produkcji nie jest źle a imho całkiem pozytywnie

PS
    bakek wysłałbym yerzemu nowy pasek, nawet jakbyś miał jemu i nikomu na forum nie powiedzieć, ale reklamacje nieważne jak trudne i jak kosztowne rozwiązywałbym jak naj bradziej pozytywnie dla klienta zyskasz być może stałego klienta a na pewno dobrą opinię i kilku jeszcze klientów z polecenia

to na prawdę działa noże nie natychmiast ale w przyszłości da o sobie znać.
    Ostatnio edytowane przez enter ; 16-09-2009 o 21:00

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Mam taki pasek... i jak dla mnie wydaje się wystarczająco wytrzymały aby utrzymać mój aparat z obiektywem - czy kiedyś padnie? Czas pokaże... :P
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    to ja może przedstawię używane przez siebie rozwiązanie
    Podoba mi się Twoje rozwiązanie. Czy możesz napisać/pokazać, w jaki sposób mocujesz linkę kewlarową do aparatu?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

jeśli już piszesz o sile to albo w podajesz w N albo w kG bo to obciążenie siły nie ciężaru

więc obciążenie zrywające to 125kG więc bezpieczne używanie to 65,5kG zgodnie ze wszelkimi znanymi mi granicami bezpieczeństwa
    nie wiem skąd ty wziąłeś to 25kg ale jak rozumiem to Twoja ustalona granica
    Dzwoniłem tam i tu i dowiedziałem się, że takie są normy wytrzymałościowe. Obciążenie zrywające- to obciążenie, przy którym karabińczyk ma szanse się zniekształcić. Obciążenie użytkowe to obciążenie maksymalne, przy którym karabińczyk w normalnych warunkach (przemysłowych) nie powinien się odkształcić przy jego używaniu. Czyli przy 25kg można by śmiało użytkować go w każdych warunkach- dla bezpieczeństwa instrukcja podaje, że można użytkować jedynie ze sprzętem do 8kg (dla bezpieczeństwa, bo gwint w aparacie ma swoją wytrzymałość, oraz uwzględniając, że może zdarzyć się niespodziewane nagłe szarpnięcie- wtedy będzie rezerwa).
    bakek wysłałbym yerzemu nowy pasek, nawet jakbyś miał jemu i nikomu na forum nie powiedzieć, ale reklamacje nieważne jak trudne i jak kosztowne rozwiązywałbym jak naj bradziej pozytywnie dla klienta zyskasz być może stałego klienta a na pewno dobrą opinię i kilku jeszcze klientów z polecenia
    Oczywiście reklamację rozpatruję pozytywnie. Wynika z relacji, że yerzu, źle zrozumiał instrukcję, a za to po części ja odpowiadałem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Podoba mi się Twoje rozwiązanie. Czy możesz napisać/pokazać, w jaki sposób mocujesz linkę kewlarową do aparatu?
    z tego co widać to jest mocowana do gripa w miejscu, gdzie jest miejsce do mocowania paska... więc chyba większej filozofii nie powinno być.

Strona 19 z 53 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów