Pokaż wyniki od 1 do 10 z 524

Wątek: R-Strap - rewolucyjny pasek?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Quick-Strap, jak wcześniej opisałem >>TUTAJ<<jest starannie wykonany i budzi zaufanie.
    Używam go od 3 dni z 450D i kitowym obiektywem więc obciążenie niewielkie.
    Mam zastrzeżenia do 3 rzeczy:
    1. Brak regulacji długości niestety troszeczkę przeszkadza. Wprawdzie można go kupić w wersji dla wyższych i niższych, to jednak indywidualne preferencje równiez sa ważne i możliwośc korekcji wysokości zawieszenia aparatu - chociaz o kilka centymetrów - bardzo by się przydała. Oczywiscie można się szybko przyzwyczaić do "narzuconej" pozycji, bo aparat wisi mniej więcej w dobrym punkcie.
    2. Brak ogranicznika dolnej pozycji aparatu jest niewielkim mankamentem. Podnosząc i opuszczając aparat szersza część paska samoczynnie, delikatnie, sukcesywnie przesuwa sie na plecy. Po jakimś czasie trzeba go korygować. Gdyby był ogranicznik, pasek samoczynnie wracałby do ustawionej pozycji.
    Przydałoby się, dla zwykłej wygody.
    3. Karabińczyk mnie nie zawiódł, ale wydaje mi się, że to jednak nie ten materiał, co powinien być. Wykonany jest ze znalu, a to materiał ulegający starzeniu i po jakimś czasie staje się po prostu kruchy. Tu sugestia dla konstruktora, z prośbą o znalezienie karabińczyka z lepszego materiału

Przyjrzałem sie bardzo dokładnie szyciu paska. Jest wykonane dobrze i wzbudza zaufanie. Całościowo oceniam go jako dobry produkt, za dobrą cenę, warty kupienia, bo naprawdę bardzo poprawia komfort noszenia aparatu.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 23-08-2009 o 12:01
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uprawnienia umieszczania postów