Strona 8 z 53 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 524

Wątek: R-Strap - rewolucyjny pasek?

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

bakek - czy to będzie idealna kopia oryginału czy może będą jakieś Twoje modyfikacje? i jak będzie wyglądała sprawa z jakością materiałów i zabezpieczaniami np mocowania aparatu? jak chcesz to mam pewien pomysł, który można wprowadzić i który by pomógł przy bezpieczniejszym klękaniu z zestawem na pasku.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Zablokowany

Domyślnie

Też rozważę - byle bym nie zgubił puchy.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Koncepcja bardzo mi się podoba, ale mam wrażenie że śruba mocująca pasek do aparatu to kiepski pomysł, nakrętka niewiele pomaga i nie jest kontrująca, ponieważ w tym przypadku nie da się takiej zastosować. Poza tym czy pasek będzie występował w różnych długościach, czy będzie regulowany?

Uzależniony

Domyślnie

Wygląda na to, że R-Strap to nie jedyna opcja już dostępna na rynku. Całkiem przypadkiem trafiłem dziś na taki produkt, chyba też nieco bliższy naszym granicom:

Sun-sniper Strap

Może komuś się przyda
    Ostatnio edytowane przez APP ; 15-08-2009 o 19:59

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

49€ pasek + cca 11€ przesyłka. Nadal Bakek ma lepszą ofertę
    Ale, co z ta aukcją?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

wiem jak wygląda i jak działa oryginalny strap, ale na podstawie tych zdjęć z allegro nie czuję się zachęcony do kupna bo nie wiem jak ten twój działa. Pokaż nam wideo, jakieś zdjęcia poglądowe bo inaczej marnie wiedzę ten interes... Jak dla mnie to jest to zwykła szarfa ze śrubką na aparat... wyprowadź mnie z błędu...
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Domyślnie

działa dokładnie tak samo jak r-strap (jest to jego prostsze rozwiązanie- bez kieszonek itd. nie jest też taki mocny, ale 4kg nośności to wcale nie jest mało)... filmik pojawi się niedługo, ale na razie nie miałem jak takowego wykonać

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

działa dokładnie tak samo jak r-strap/.../
    Nie wszyscy wiedzą co to jest r-strap i jak działa...

A po drugie, to mocowanie wiszącego aparatu z cięższym obiektywem do gniazda statywowego w plastikowym przecież gripie to poważne ryzyko...
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Domyślnie

No ja rozumiem, że nie wszyscy wiedzą jak działa- zrobię film jak będę miał tylko taką możliwość. Nie zgodzę się z tym, że to spore ryzyko, ale jest w tym trochę racji- ten typ paska nadaje się jedynie do stosunkowo lekkich zestawów (może nie lekkich, ale na pewno nie do ciężkich).

Strona 8 z 53 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów