Pokaż wyniki od 1 do 10 z 524

Wątek: R-Strap - rewolucyjny pasek?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

powiem tak. 1 pasek jest przewieszony przez ramie i fajnie puszka "zwisa", drugue body na szyi "przeszkadza". Tak sie do tego ustrojstwa kolegi przyzwyczailem ze zal mi bylo oddac. Jest wygoda, naprawde. aparacik z boku, "pod dlonia" nie "wali po oczach innych ludzi". nawet ciezko zobaczyc ze masz aparat. Jest szybciej i wygodniej. Tamdem na 2 puszki daje rade, tylko po tym jak zaczniesz uzywac R-STRAP'a to do paska ciezko wrocic. za 80PLN to naprawde nie warto sie bawic raczej. Pozatym co mi sie podoba w "5" - duze pojemniki. Karta/bateria/komorka - naprawde dobrze. Kolega ma jszcze inne ustrojstwo (co sie niektorym spodoba) jak bede u niego nastepnym razem to zapodam jakies zdjecia (nie mam czasu ostatnio na nic, nawet test 35/22 nie mam czasu zrobic, wieczorami to za pozno)

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No właśnie ja miałem to wszystko. A przechodziłem boje w dokupieniu śruby statywowej - to tania rzecz nie jest. Na pewno zwiększa koszty.
    Wczoraj trochę się pobawiłem. Zdecydowanie 30 mm taśma będzie lepsza.
    Ale tandem na 2 body - jedno na szyi a drugie na R-strapie to jest to! Tylko trzeba uważać, żeby tym drugim body nie przypierniczyć o jakąś ławkę czy coś - nie mniej podsumowując koszty (uwzględniając płytkę manfrotto (lub jej zamiennik za 20 pln)) - wychodzi na to samo co u Kolegi - wiadomo, że musi coś na tym zarobić.
    Ja sobie sprawdziłem samą ideę - na prawdę daje radę.

Co do pionowych kadrów z gripem - żaden problem z płytką przyczepioną (kwestia dobrania odpowiedniej długości paska żeby Ci nie przeszkadzał).

A mocowanie boczne? jaki problem wziąć kółko takie jak od kluczy i przewlec to przez jeden z uchwytów aparatu i to dopiero do paska?

Uprawnienia umieszczania postów