Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
Szybkozłaczka RC2 wraz ze śrubą BlackRapid (ta z #501) leży u mnie w szufladzie i "się nudzi".
Była także mocowana do uchwytu obiektywowego C 70-200/4, bokiem, pasowała idealnie i idealnie montowała się tak na statywie (w zestawie z aparatem oczywiście)

Moja historia ze złączem RC2 to już przeszłość na drodze do dochodzenia do optymalnego (dla mnie) noszenie i mocowania sprzętu.

Jeśli znajdziesz sposób byś (lub ktoś) odebrał, tutaj z Mikołowa to jest Twoja za...... 1 Eurocent.

jp
Sorry za zamieszanie, ale nie wyświetlało mi się do tej pory zdjęcie z #501 i trochę po ciemku to rozkminiałem. Teraz już wiem o co kaman.
Cały myk polega na wymianie oryginalnej śruby w płytce RC2 (nie w szybkozłączce, bo szybkozłączka to 323) na tę, którą dostajemy wraz z paskiem.
I wtedy już mogę podpiąć się pod monopod, bo tu nic się nie zmienia. Ale szczelina jaka zostaje po połączeniu elementów (płytka + szybkozłączka) jest chyba tak mała, że będzie przycinany i chyba nic z tego nie będzie.
No i nie można się szybko pozbyć paska w momencie zapinania płytki na szybkozłączkę.

Chyba jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest wkręcenie oryginalnej śruby do body a płytki do uchwytu statywowego. Jedyny minusik takiego rozwiązania to fakt, że w przypadku korzystania z monopoda nadal korzystamy również z paska.

Janie co do oferty sprzedaży, to porządny z ciebie facet, ale chyba niczego nie potrzebuję (z wyjątkiem BlackRapid) w opisanym rozwiązaniu. No chyba, że czegoś nie zrozumiałem.
Tak, czy inaczej wielkie dzięki.