Pokaż wyniki od 501 do 510 z 524

Wątek: R-Strap - rewolucyjny pasek?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: R-Strap - rewolucyjny pasek?

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Opis tego co trzeba na ogół jest dostępny w książkach pod tytułem "Wytrzymałość materiałów dla klasy I Zasadniczej Szkoły Zawodowej"

Drut, z którego jest to ucho zrobione, ma średnicę 2,5 mm, a to znaczy, że ma wytrzymałość minimum 90 KG nawet jeżeli jest zrobiony z kiepskiej stali. Trzeba więcej?
    Nie jestem mechanikiem, zakładam że masz rację.
    Domyślam się, że podajesz siłę potrzebną do zerwania (pałąka) drutu w oryginalnym rozwiązaniu M

A czy w tej książce pisze też, jaka jest potrzebna siła by np. wyszarpać/wysunąć ten drut z zamocowania do śruby ?
    Może w podręczniku do klasy drugiej ?

Ale na pewno w BlackRapid ten pałąk był konstruowany by mocować do niego sprzęt a w rozwiązaniu M pałąk do tego celu nie służy.
    Ten węzeł (mocowanie pałąka ze śrubą) rozwiązany jest w zupełnie inny sposób.
    Wygląda że u :
    M
    pałąk jest to jednolity drut zagięty na dole i wciśnięty w otwory w śrubie, to ma służyć do dokręcania śruby tylko.
    I co się dzieje z tym węzłem/mocowaniem gdy dużo będzie się ruszać/obracać ten drut w tym otworze ?
    BR
    to pręt przez całą główkę śruby, wystający po 4mm z każdej strony z obrotowym zamocowanie pałąka

Życzę Ci byś nigdy tego "doświadczalnie" nie zweryfikował i abyś był długo zadowolony ze swojego rozwiązania.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 07-04-2015 o 05:45
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów