Pokaż wyniki od 1 do 10 z 524

Wątek: R-Strap - rewolucyjny pasek?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: R-Strap - rewolucyjny pasek?

ad nadgarstek.

Mam w szufladzie dwa typy, jeden używałem jeszcze z puszkami typu 1 a drugi z innymi.

Nie pasowały mi już wtedy, gdy gorąco to ręka się pociła, zimą w rękawiczce było też nie najlepiej i ręka praktycznie cały czas zajęta.
    A gdy body na szyi to wkładanie ręki do nadgarstka mnie wnerwiało bo by miało sens to musiało być ciasne

Teraz aparat noszę, poza domem, zawsze na pasku, nadgarstek dla mnie to zbędny gadżet.

pozycja fotografowania

Wybacz, ale nie wydaje mi się prawdopodobne by w pozycji jak na zdjęciach 4598, 4600 można było łatwo unieść aparat do oczu i (poziomo, pionowo) zrobić zdjęcie.
    #483 BlackRapid ma sprzączkę na klamerce która przy podnoszeniu aparatu do oczu przesuwa się po pasku co daję taką komfortową możliwość

stabilność zdjęciowa ze statywu

Nieprecyzyjnie się wyraziłem, zrób 2 zdjęcia ze statywy długą ogniskową (po kilka sekund) bez i z Arca i porównaj w powiększeniu 100%.
    Powinieneś zobaczyć różnicę w ostrości, masz jeden węzeł/punkt mocowana więcej.
    (canon w 5Ds przekonstruował/wzmocnił gniazdo statywowe z powodu 50MPix)

...?????...
    Zauważ, że na zdjęciach 4580, 4581 masz inaczej założoną szybkozłaczkę niż pokazujesz to na zdjęciu 4604

Ważne że Twoje rozwiązanie Tobie pasuję.
    Ja używam i będę używał swoje, dla mnie spełnia moje wszystkie potrzeby, jest prostsze i pewniejsze

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 06-04-2015 o 14:35
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów