Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
C 6D + 28-70 lub 1,8/50, lub 2,8/90 macro- tłumaczyć nie trzeba
C M2 + 11-22 STM waży mniej, niż sam UWA do 6D i jest natychmiast gotowy do akcji bez tasowania obiektywów. Ewentualnie zapinam EF-M 2/22 mm.
C 550D + 55-250 STM (odpowiednik 88-400 mm dla FF) jest natychmiast gotowy do zdjęć, a waży to mniej, niż sam obiektyw EF 100-400mm,

czyli trzy aparaty natychmiast gotowe do zdjęć i z pokryciem ogniskowych od 17,8 do 400 mm w odniesieniu do FF, a masa całości nawet mniejsza, niż jeden korpus FF i dwa dodatkowe obiektywy. Duże aparaty na szelkach, mały na szyi, plecak na plecach albo w rowerze, ręce wolne i można robić co się chce wtedy, kiedy trzeba, a nie kląć pod nosem zmieniając w panice obiektywy. W tym wszystkim bez dyskusji jest to, że APS-C zmontowane z teleobiektywem nie podlega żadnym zmianom konfiguracji w terenie, więc nie ucieknie sarenka lub ptaszek, bo mi się zechciało akurat pejzaż zrobić. Co mam w ręce, mogę po prostu puścić i na ziemię nie spadnie, a złapać to, co mi potrzebne.
Chyba Chciałbym zobaczyć Ciebie w akcji a najlepiej w jeździe na rowerze lub biegu , bo suchy opis dla kogoś bez wyobraźni : nie wystarcza .