Ja również piszę się na pasek, ale nie moge doczekac się tych zdjęć poglądowych...
Ja również piszę się na pasek, ale nie moge doczekac się tych zdjęć poglądowych...
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Pytanie jak będzie wyglądać wytrzymałość i ew. przypadkowe odpinanie się karabińczyka, który - jak ktoś wcześniej wspomniał - jest najsłabszym ogniwem.
Niemniej jednak pomysł b. ciekawy![]()
Karabińczyk jest najmocniejszym ogniwem! Wytrzyma na pewno powyżej 30kg! Pasek także wytrzymuje około 30kg. Najsłabsze jest kółko uchwytowe- to przy śrubie- ono jest w stanie wytrzymać trochę poniżej 20kg (przy lekkich szarpnięciach), ale dla bezpieczeństwa wieszałbym do 8kg zestaw- taki na pewno się nie zerwie nawet przy mocnych szarpnięciach. Karabińczyk nie ma prawa się odpiąć- jego zapięcie jest na sprężynie- nie ma mowy o przypadkowym- samoistnym powrocie do pozycji, w której można uwolnić śrubę.
dokładnie - ja przykładowo mam taki co babeczka w sklepie powiedziala ze do smyczy biora - a przeciez czworonożne psiaki też mają odpowiedni uciąg. Tym to ja bym się nie przejmował.
Jedyne ryzyko w takim rozwiązaniu to przywalenie w cos aparatem (ale to już nie wina rozwiązania tylko fotografa)
Patent sprawdzony i genialny w swojej prostocie.
Bekek, ale kiedy, ach kiedy!?
Bo my tu więdniemy, umieramy, czekając na pierwszy dzień sprzedaży detalicznej!!!![]()
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
---Moje zdjecia na FB---
Też się piszę na ten wynalazek, jak by były proszę o wiadomość na priv.. Dzięki !!
Właściwie to cieszy mnie Wasze zniecierpliwienieDzisiaj albo jutro paski >powinny< pojawić się już w sprzedaży. I jeszcze jedno- głównym celem było stworzenie prostych ale solidnych pasków. Wiadomo, że z samego założenia muszą być wygodne, więc na tym też się skupiałem. Pewnie każdy ma swoją koncepcję, ale ja mam nadzieję, że udało mi się stworzyć produkt o takich właściwościach jak wymieniłem- prostota, solidność i wygoda.
Podgrzewasz atmosferę niczym trailer filmu "9".
Mniemam, że w pierwszej sekundzie sprzedasz wszystkie 50 sztuk.Dlatego pamiętaj o mnie, proszę, i gdybym z jakichkolwiek powodów spóźnił się na otwarcie, schowaj mi jeden pod ladę. Błagam
![]()
---Moje zdjecia na FB---
Może i podgrzewam atmosferę, ale najbardziej zależy mi na tym, żeby produkt okazał się trafny i przydatny- tylko to pozwoli mi wyprodukować i sprzedać kolejne sztuki.
W związku z wątpliwościami jeszcze raz przetestowałem karabińczyki- maksymalne stateczne obciążenie jakie wytrzymuje karabińczyk to około 40kg. Maksymalne obciążenie jakie wytrzymał przy szarpnięciach (takich jak spowodowane szybkim chodzeniem, bądź lekkim podskokiem)- 11kg.
W instrukcji, więc będzie wyszczególnione, że można zawieszać na nim sprzęt do 8kg (rezerwa dla bezpieczeństwa), a całkowicie bezpiecznie do 4kg. Jutro powinienem wystawić na allegro pierwsze 30 sztuk, a w poniedziałek kolejne 30 sztuk.