Pokaż wyniki od 481 do 490 z 524

Wątek: R-Strap - rewolucyjny pasek?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: R-Strap - rewolucyjny pasek?

Cytat Zamieszczone przez Barptolomajos Zobacz posta
    Używam i używałem Blackrapida Sport z dużymi body (1 DIII,1DIV, 1Dx). Oryginalne karbińczyki i ogumowane śruby nie porysowaly body. Z moich doświadczeń z tego typu paskami: trzeba uważać na to jakie mamy spodnie- bo nity na dźinsach mogą elegancko porysować body, przy szybkim przemieszczaniu się aparat obija się o biodra, no i raczej bardziej kłopotliwa jest zmiana obiektywów, bo aparat generalnie na Blackrapidzie wisi do góry nogami. Trudne ub niewykonalne jest też zrobienie zdjęcia z nad głowy. Ostatnio oprócz/zamiast Blackrapida zacząłem używać Manfrotto Pro Light C, który przypinam do Thinktanka Shapeshiftera, wtedy system nośny plecaka przejmuje wagę aparatu i obiektywu.
    Z wielu powodów zrezygnowałem z mocowania body do paska poprzez gniazdo statywowe.
    Przymocowałem do uchwytu poprzez "bufor" z paska. Uniemożliwia zetknięcie klamry z body.

Również noszę na innej wysokości. Skierowanie obiektywu do środka ciała wymusza się "samo",
    nic nie wystaje poza obrys sylwetki i nic się nie kiwa.
    Wyprostowana ręka trafia na uchwtyt aparatu

Wadą jest jedynie ciagnięcie/przesuwanie paska/body w dół.
    Trzeba nosić "nie śliskie" ubranie i mieć pasek "podramienny" (BlackRapid Sport).
    Wtedy jest ok, nie ześlizguje się.

Można chodzić, siadać, przechodzić przez bramki itd.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 25-02-2015 o 08:51
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów