Pokaż wyniki od 461 do 470 z 524

Wątek: R-Strap - rewolucyjny pasek?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: R-Strap - rewolucyjny pasek?

atsf

Oczywiście zobaczysz "w praniu" ja Ci się sprawdzą udoskonalenia.
    Moje uwagi to wynik moich ponad trzyletnich doświadczeń/zmagań i dopasowania do moich upodobań.

1. karabińczyki.
    Zapinanie i odpinanie "w domu" to sprawa komfortowa.
    Problem zaczyna się, gdy musisz odpiąć w terenie/mieście body na statyw a potem przypiąć body do paska
    Ciemno, niewygodnie ubrany, czasem rękawiczki, ....
    Wtedy przydałyby się jaknajwiększe.
    Ponadto karabińczyki w moim pasku mają dodatkowe zabezpieczenia przez wypięciem.

2. odciągi podpachowe
    Mam, ale jako "odciągi" sprawdzają się miernie.
    Są głównie chyba poto aby Ci paska ze sprzętem nie wyjeli przez głowę bez Twej zgody.

3. szybkozłączki Manfrotto
    Stosowałem przez jakiś czas, ale w ogóle zrezygnowałem z mocowania body do paska poprzez gniazdo statywowe.
    Z dwu powodów :
    - mam podpięte "na stałe" GPS GP-E2 lub czasami lampę
    - źle chodziło mi się z body wiszącym "do góry nogami"
    Teraz do gniazda statywowego "na stałe" podpięta jest szybkozłączka do innego statywu i nie "bierze udziału" w mocowaniu do paska.

Rozumiem, że Twoje zdjęcia to tylko pokaz paska a nie sposób mocowania body "do wyjścia" .

W moim przypadku, jestem np. w jakimś mieście :
    a. idę ulicą i chcę zrobić jakieś zdjęcie, nie wypinam aparatu, po prostu podnoszę do oka i je robię.
    b. przeciskam się pomiędzy ludźmi, wsiadam do metra/autobusu, przechodzę przez bramki, siadam
    c. zaczyna siąpić deszcz, ubieram kurtkę, chcę nie zmoknąć ale nadal mieć możliwość robienia zdjęć

Nie wyobrażam sobie siebie z takim mocowaniem body jak na tych zdjęciach.

Mam 2 paski, główny na aparat i mniejszy (damski) na statyw który zakładam gdy idę bez plecaka

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 23-02-2015 o 09:09
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów