Strona 37 z 53 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 524

Wątek: R-Strap - rewolucyjny pasek?

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Tak na dobra sprawę to żaden z tych wynalazków nie wygląda solidnie. Druga strona medalu to nie słyszałem aby z markowych pasków któryś sie rozleciał chyba...
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Ja na szczęście kupiłem polskiego reportera, który ma dodatkowe zabezpieczenie na wypadek właśnie przypadkowego wypięcia lub też właśnie zawodnosci karabińczyka. Im więcej czytam o takich przypadkach jak ten kolegi makiego to tym bardziej się utwierdzam w przekonaniu że dobrze zrobiłem nie kupując tańszego zamiennika. Na szczęście koledze nic się poważnego nie stało po za pewnie nie lada nerwami.

Sent from Galaxy S
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    ...ale i tak jakoś nie mam całkowitego zaufania do niego Jeżeli wszystko pójdzie dobrze z zakupem 2 body to zamówię z http://www.reporterstrap.com wersję dual x.
    Nie mówiąc już o tym, że reporterstrap ma dodatkowy pasek, którym możesz połączyć korpus z głównym paskiem. Zabezpiecza to sprzęt na wypadek gdy wykręci się śruba z gniazda statywu czy pęknie któryś element łączący np karabinek.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Na zdjęciach reportera są body bez gripów. Czy używanie gripa ma w jakiś sposób negatywny wpływ?
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Bywalec Awatar maki1000
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

REPORTER STRAP PRO RS już zamówiony, a ten rozwalony quick strap będę reklamował u sprzedawcy. Jak sobie przypomnę jak sprzęt leżał na parkiecie to aż mi ciarki na plecy wracają

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki1000 Zobacz posta
    REPORTER STRAP PRO RS już zamówiony, a ten rozwalony quick strap będę reklamował u sprzedawcy. Jak sobie przypomnę jak sprzęt leżał na parkiecie to aż mi ciarki na plecy wracają
    Sprawdź dobrze AF po tym upadku. Może będzie potrzeba regulacji. Parę lat temu upadło mi stare 5d, w sumie krótki lot, pól metra. Wszystko całe, tylko ostrość zrobiła się słabsza. Po wizycie na żytniej puszką była ostrzejsza niż przed upadkiem

Bywalec Awatar maki1000
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Testy jeszcze na weselu przeprowadziłem na ostrość Wszystko jest ok.

Dopiero zaczyna Awatar Flar
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Przymierzam się własnie do zakupu Reporter Strap-a na jedno body. Mam pytanie o wygodę noszenia "w zwisie" aparatu z zapiętą lampą - nie majta się to na boki za bardzo ?

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flar Zobacz posta
    Przymierzam się własnie do zakupu Reporter Strap-a na jedno body. Mam pytanie o wygodę noszenia "w zwisie" aparatu z zapiętą lampą - nie majta się to na boki za bardzo ?
    Właśnie jestem po weselu, pierwszym na reporter paskach, tylko ja mam duala. Powiem tak; już nigdy więcej nie pójdę na ślub bez tego wynalazku. Pod kątem komfortu pracy to jest mistrzostwo świata. Trochę się człowiek poci pod tymi podkładkami na ramionach, ale w tą sobotę człowiek się wszędzie pocił.

Co do pojedynczego to nie wiem, ale tutaj w dualu wiadomo, że jak się rozpędzisz to może się bujać, ale generalnie trzyma się boku dobrze.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja też mam dual, ale takiego co można rozłączyć.
    Powiem tak, z lampą i nawet długą lufą rewelacja na dłuższe wyjścia i spacery. Na koncerty i do studia, nie do końca, ponieważ jak trzymam aparat w ręce, często spada pasek z ramienia.
    Dlatego wolę nosić 2 i jest super

Strona 37 z 53 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów