Już można kupować bez napisu. Trzeba tylko zaznaczyć to w formularzu dostawy.
Już można kupować bez napisu. Trzeba tylko zaznaczyć to w formularzu dostawy.
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350
Z czego, więc wykonany jest karabińczyk z R-Strap'a? Ciekawi mnie też jakie obciążenie wytrzymuje... Nowy karabińczyk do Quick Strap'a jak już pisałem ma dopuszczalne obciążenie użytkowe 25kg, a obciążenie zrywające aż 125kg.
jeśli już piszesz o sile to albo w podajesz w N albo w kG bo to obciążenie siły nie ciężaru
więc obciążenie zrywające to 125kG więc bezpieczne używanie to 65,5kG zgodnie ze wszelkimi znanymi mi granicami bezpieczeństwa
nie wiem skąd ty wziąłeś to 25kg ale jak rozumiem to Twoja ustalona granica
mam pytanie jeszcze jestem w górach zimą [-20st ] wytrzyma tyle samo tj. 25kg ?
BTW
Koledzy piszecie o koledze który zrobił zamiennik jak o najgorszym handlarzu który wypuścił produkt konkurencyjny cenowo, jakościowo, funkcjonalnie do R-strapa
Chłopak się stara wyszła 2 wersja z ulepszonym mocowaniem
potem wersja bez napisów
możecie zamówić sobie długości
ciekawie czy jakbyście zadzwonili do firmy sprzedającej R-strapa [droższy] to mielibyście taki szybki support
Kolega BAKEK sporo się tu nauczył posiadł sporo doświadczeń w praktyce produkcja/sprzedaż/serwis/support/modyfikacje
Jak na pierwszy produkt z polskiej produkcji nie jest źle a imho całkiem pozytywnie
PS
bakek wysłałbym yerzemu nowy pasek, nawet jakbyś miał jemu i nikomu na forum nie powiedzieć, ale reklamacje nieważne jak trudne i jak kosztowne rozwiązywałbym jak naj bradziej pozytywnie dla klienta zyskasz być może stałego klienta a na pewno dobrą opinię i kilku jeszcze klientów z polecenia
to na prawdę działa noże nie natychmiast ale w przyszłości da o sobie znać.
Ostatnio edytowane przez enter ; 16-09-2009 o 21:00
Mam taki pasek... i jak dla mnie wydaje się wystarczająco wytrzymały aby utrzymać mój aparat z obiektywem - czy kiedyś padnie? Czas pokaże... :P
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Dzwoniłem tam i tu i dowiedziałem się, że takie są normy wytrzymałościowe. Obciążenie zrywające- to obciążenie, przy którym karabińczyk ma szanse się zniekształcić. Obciążenie użytkowe to obciążenie maksymalne, przy którym karabińczyk w normalnych warunkach (przemysłowych) nie powinien się odkształcić przy jego używaniu. Czyli przy 25kg można by śmiało użytkować go w każdych warunkach- dla bezpieczeństwa instrukcja podaje, że można użytkować jedynie ze sprzętem do 8kg (dla bezpieczeństwa, bo gwint w aparacie ma swoją wytrzymałość, oraz uwzględniając, że może zdarzyć się niespodziewane nagłe szarpnięcie- wtedy będzie rezerwa).jeśli już piszesz o sile to albo w podajesz w N albo w kG bo to obciążenie siły nie ciężaru
więc obciążenie zrywające to 125kG więc bezpieczne używanie to 65,5kG zgodnie ze wszelkimi znanymi mi granicami bezpieczeństwa
nie wiem skąd ty wziąłeś to 25kg ale jak rozumiem to Twoja ustalona granica
Oczywiście reklamację rozpatruję pozytywnie. Wynika z relacji, że yerzu, źle zrozumiał instrukcję, a za to po części ja odpowiadałem.bakek wysłałbym yerzemu nowy pasek, nawet jakbyś miał jemu i nikomu na forum nie powiedzieć, ale reklamacje nieważne jak trudne i jak kosztowne rozwiązywałbym jak naj bradziej pozytywnie dla klienta zyskasz być może stałego klienta a na pewno dobrą opinię i kilku jeszcze klientów z polecenia