Pokaż wyniki od 1 do 10 z 524

Wątek: R-Strap - rewolucyjny pasek?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

bakek

zapinanie sprzętu fotograficznego do pętli akcesoryjnych było już dawno powszechnie stosowane i dobrze wiesz że porównanie do szkieł nie jest dobre. poprostu się inaczej sprzętu foto nie da wnieść na ściankę czy tym bardziej na przewieszkę
    BTW takie zamocowanie pętla/karabinek/pętla nie ma słabych punktów wytrzymałość na obciążenie minimum 7kN ))
    ale jak zwykle takie rozwiązania są dobre jeśli częśc sprzętu masz czy lubisz korzystać z nożyczek i zrobić jeden węzełek
    Rozwiązania typu R czy Q strap są dla ludzi co wchodzą do sklepu i kupują, nie chcą się bawić we własne rozwiązania dopasowane do ich potrzeb a wystarcza im produkt "dla mas"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    bakek

zapinanie sprzętu fotograficznego do pętli akcesoryjnych było już dawno powszechnie stosowane i dobrze wiesz że porównanie do szkieł nie jest dobre.
    Źle mnie zrozumiałeś- nie neguję szkieł, ani majsterkowania- wydaję mi się jednak, że to jest nieco mniej wygodne (AF i MF w m42- analogia taka ). Nie sądzę, aby własne konstrukcje były też mniej wytrzymałe itd. Chodzi mi o to, że jak coś jest w pewnym sensie sprawdzonym rozwiązaniem to co innego niż własna konstrukcja. Nie mówię jednak, że jak ktoś jest naprawdę dobry w majsterkowaniu to nie będzie potrafił zrobić odpowiednio wygodnego i mocnego paska.

Uprawnienia umieszczania postów