Będę mówił za siebie. Jestem jak najbardziej odległy od gnojenia bakek'a i jego przedsiębiorczości. Z całego serca kibicuję ludziom takim jak On, tyle tylko, że po wstępie, którego wszyscy byliśmy świadkami, podejście do tematu trzeba trochę usystematyzować (zwłaszcza przed rozpoczęciem sprzedaży), bo inaczej nawet najlepsza inicjatywa rozbije się właśnie o detale i amatorstwo w samym podejściu do niej. Wyszło jak wyszło, ja jestem ciekaw czy powstanie wersja II i jaką będzie miała postać (to powie też dużo więcej o inicjatywie).I tak o to kolejna inicjatywa w naszym kraju zaczyna być gnojona na samym początku. (...)
A kto pisze o wyjmowaniu/wyrywaniu tego? Wystarczy, że jednym zdecydowanym ruchem przy niefortunnie skręconym karabińczyku uda się odblokować w tym układzie gwint i dalej to już idzie jak po maśle. Nie żeby było to łatwe i miało spotkać co drugiego użytkownika co drugi dzień, ale ja np. takiemu rozwiązaniu nie ufam i już.(...) próbował ktoś tak przy okazji wyjmować tego D-ringa ze śruby manfrotto (...)
Pomijając fakt, że karabin różni się wyraźnie od aparatu (i budową, i proporcjami/wyważeniem, i uchwytem), czy ktokolwiek widział dokładnie to rozwiązanie, o którym mowa?(...) Idea używania takiego patentu - jest używana przy noszeniu karabinów(...)
Jako źródło inspiracji ujdzie i nawet nieźle brzmi na potrzeby rynku, ale kończy się to potem takimi nic nie mówiącymi stwierdzeniami jak powyżej (nie obraź się checiu, to po prostu dobry przykład).
Nikt natomiast w wątku nie zanegował dotąd tego, że takie czy inne rozwiązanie może komuś innemu odpowiadać. W czym więc problem - mamy burzę mózgów i dopóki trzymamy się tematu, zdania o "gnojeniu" są mocno, ale to bardzo mocno na wyrost... chyba, że bakek'owi chodziło wyłącznie o reklamę i pochwały, kiedy tu napisał ;-)
EDIT:
Dla poprawienia atmosfery dodam, że opis i interpretacja patentów to prawdziwy poligon dla jajogłowych i gryzipiórków, a nawet zwykłych spryciarzy -czasem warto w to trochę zainwestować. "Biedny przedsiębiorca" wcale nie musi tu być na spalonej pozycji.