Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: 12 lipca 2008 "Bitwa pod grunwaldem"

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie 12 lipca 2008 "Bitwa pod grunwaldem"

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

ja sie wybieram juz w piatek po pracy,załawtiłem akredytacje wiec bedzie mozna podejsc w miare blisko.

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arche121 Zobacz posta
    ja sie wybieram juz w piatek po pracy,załawtiłem akredytacje wiec bedzie mozna podejsc w miare blisko.
    z racji tego że prawie każdy letni weekend spędzam w pobliżu Grunwaldu kilka razy byłem na inscenizacji i raczej nie ma problemu żeby podejść blisko, kwestia tylko zajęcia lepszego miejsca a jak wiemy kto pierwszy ten lepszy

Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Sebawolf nigdy nie byłem na inscenizacji bitwy pod Grunwaldem , nie wiem jakie tam panują warunki dla fotografujących wiec wolałem wczesniej załatwic sobie akredytacje.
    W Malborku na Oblezeniu bez akredytacji nie masz szans podejsc blisko walk.

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arche121 Zobacz posta
    Sebawolf nigdy nie byłem na inscenizacji bitwy pod Grunwaldem , nie wiem jakie tam panują warunki dla fotografujących wiec wolałem wczesniej załatwic sobie akredytacje.
    W Malborku na Oblezeniu bez akredytacji nie masz szans podejsc blisko walk.
    Najlepiej ubierz się w strój z epoki wtedy będziesz mógł zrobić zdjęcia z centrum akcji żartuje oczywiście, zabawa jest fajna do późnej nocy, wieczorem koncerty, miotacze ognia, itp. a to też okazja na zrobienie fajnego zdjęcia - niestety ryzyko też nie małe /dużo podpitych sportowców w strojach z obecnej epoki - Chorągwi Adidas, Nike itp. niewiadomo czy nie zachce im się porobić zdjęć cudzym sprzętem/

Ja w tym roku niestety 12 lipca będę w drodze nad morze, za 2 lata 600-lecie bitwy wtedy ma się ponoć dziać.

Coś już napisał

Domyślnie

Dla tych co nie wiedzą: aby zrobić dobre zdjęcia na Grunwaldzie to albo długie tele albo akredytacja i przyjazd na dobre kilka a nawet kilkanaście godzin wcześniej bez tego to nawet żadne akredytacje nie pomogą. Luda tyle, że pobliskie pola w promieniu ok. 10 km jak nie więcej zamieniają się w płatne parkingi, a wyjazd to koszmar. i tak już jest od kilku lat. 3 lata temu wyjazd trwał ok. 4 godzin a w tamtym roku zapominając o Grunwaldzie chciałem skrócić sobie drogę na Toruń i zapominając o bitwie pojechałem z Olsztynka na Lubawę. Straciłem 3 godziny na przejazd obok Grunwaldu:-( Frajer ze mnie...
    PozdRufka
    Flowenol
    -------------------------------------------------------------
    Life is too short for reading MTF charts.
    Craig16229

Bywalec Awatar My Nick
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Nie ustawiaj się od strony muzeum (tego pomnika co tam jest) ale od przeciwnej bo bedziesz miał wozy strażackie i karetki w tle. Jak masz akredytacje (jesli coś bedzie znaczyć) może będziesz mógł robic foty z tych właśnie wozów strazackich raz z nich oglądałem inscenizację. I jak ktoś napisał musisz byc tam skoro swit a najlepiej dzień wczesniej wtedy to tam sa bitwy
    Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8

Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

kto z Trójmiasta wybiera sie do Grunwaldu???

Miasto
    Ostróda

Domyślnie

Arche121 trochę późno pisze skoro jedziesz dzisiaj, ale jeżeli masz akredytację to na samy polu (pod lasem), na górce jest wyznaczone miejsce dla prasy. W tamtym roku przynajmniej tak było. Do tego przed rozpoczęciem bitwy można było spokojnie połazić po polu. Tylko osoba pilnująca chmary foto była bardzo nerwowa

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

No i jakie wrażenia po bitwie ?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów