ja sie wybieram juz w piatek po pracy,załawtiłem akredytacje wiec bedzie mozna podejsc w miare blisko.
Sebawolf nigdy nie byłem na inscenizacji bitwy pod Grunwaldem , nie wiem jakie tam panują warunki dla fotografujących wiec wolałem wczesniej załatwic sobie akredytacje.
W Malborku na Oblezeniu bez akredytacji nie masz szans podejsc blisko walk.
Najlepiej ubierz się w strój z epoki wtedy będziesz mógł zrobić zdjęcia z centrum akcjiżartuje oczywiście, zabawa jest fajna do późnej nocy, wieczorem koncerty, miotacze ognia, itp. a to też okazja na zrobienie fajnego zdjęcia - niestety ryzyko też nie małe /dużo podpitych sportowców w strojach z obecnej epoki - Chorągwi Adidas, Nike itp. niewiadomo czy nie zachce im się porobić zdjęć cudzym sprzętem/
Ja w tym roku niestety 12 lipca będę w drodze nad morze, za 2 lata 600-lecie bitwy wtedy ma się ponoć dziać.
Dla tych co nie wiedzą: aby zrobić dobre zdjęcia na Grunwaldzie to albo długie tele albo akredytacja i przyjazd na dobre kilka a nawet kilkanaście godzin wcześniej bez tego to nawet żadne akredytacje nie pomogą. Luda tyle, że pobliskie pola w promieniu ok. 10 km jak nie więcej zamieniają się w płatne parkingi, a wyjazd to koszmar. i tak już jest od kilku lat. 3 lata temu wyjazd trwał ok. 4 godzin a w tamtym roku zapominając o Grunwaldzie chciałem skrócić sobie drogę na Toruń i zapominając o bitwie pojechałem z Olsztynka na Lubawę. Straciłem 3 godziny na przejazd obok Grunwaldu:-( Frajer ze mnie...
PozdRufka
Flowenol
-------------------------------------------------------------
Life is too short for reading MTF charts.
Craig16229
Nie ustawiaj się od strony muzeum (tego pomnika co tam jest) ale od przeciwnej bo bedziesz miał wozy strażackie i karetki w tle. Jak masz akredytacje (jesli coś bedzie znaczyć) może będziesz mógł robic foty z tych właśnie wozów strazackich raz z nich oglądałem inscenizację. I jak ktoś napisał musisz byc tam skoro swit a najlepiej dzień wczesniej wtedy to tam sa bitwy
Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8
kto z Trójmiasta wybiera sie do Grunwaldu???
Arche121 trochę późno pisze skoro jedziesz dzisiaj, ale jeżeli masz akredytację to na samy polu (pod lasem), na górce jest wyznaczone miejsce dla prasy. W tamtym roku przynajmniej tak było. Do tego przed rozpoczęciem bitwy można było spokojnie połazić po polu. Tylko osoba pilnująca chmary foto była bardzo nerwowa![]()