Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Nowości od... Canomatica!

Coś już napisał Awatar Garnett
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mi w tym aparacie najbardziej podoba sie taki potezny obiektyw a w srodku taka mała soczeweczka no i przy takiej soczewce maja 2,8 swiatelko hmmm technika idzie do przodu , teraz czekam na chnskie tele tak ok 1000mm/2,8 ale rozmiarow 50/1,8
    Canon 40d + 70-200/2,8 L USM ,18-55, 135/3,5, 300/2,8
    ( Nikon D70s + 17-50/2,8 + 80-200/2,8 + 105/3,5 + SB800+ 50/1,8 ) Skradzione 30/08/2008 w okolicach Płońska

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Taka mała soczewka może dawać swiatło 2.8 pod warunkiem że matryca też jest odpowiednio mniejsza.
    Co do pozytywnych komentarzy: Takie coś kupują ludzie KOMPLETNIE nie znający sie na rzeczy. Nie widzą ze coś jest nie teges.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    A przy okazji, zastanawia mnie skąd ludzie handlujący takim badziewiem wypisując przy okazji w opisach aukcji kompletne bzdury, mają tyle pozytywnych komentarzy
    Trudno się spodziewać, żeby osoby kupujące tego typu cuda techniki miały chociaż blade pojęcie o tym co czytają w opisie aukcji
    Wolframowy biały bilans nawet na mnie robi wrażenie!

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr Eckhardt Zobacz posta
    Milinet, może błyska z prędkością 100 klatek na sekundę ;-> Wiesz jak ta technika chińska idzie do przodu
    Tak samo sobie pomyślałem, ale już mi sił nie starczyło żeby to pisać ;-)

Miałem w swoim życiu krótki epizod i sprzedawałem aparaty w fotolabie, jakie ja badziewne aparaty musiałem wciskać z uśmiechem na twarzy, a jacy klienci zadowoleni byli ;-) Ale dopada to wszystkich, mój kuzyn wybitny elektronik w przeszłości sam bawił się w ciemni i jemu też nie przetłumaczysz, że wraz ze wzrostem Mpiksli wcale nie musi iść wzrost jakości czy rozdzielczości, im więcej tym lepiej koniec kropka.

Więc moje 8Mp w 20D mogą się schować do 12Mp i to jeszcze Interpolowane w takim canomatiku... jestem zrozpaczony ;-)

Idę sobie podciąć żyły, nie mam już po co żyć ;-)

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milinet Zobacz posta
    Ale dopada to wszystkich, [...] nie przetłumaczysz, że wraz ze wzrostem Mpiksli wcale nie musi iść wzrost jakości czy rozdzielczości, im więcej tym lepiej koniec kropka.
    a najgłupszy w tym jest fakt, że te aparaty mają po 3-5Mpix, jest to interpolowane w górę do 8 czy nawet 12 Mpix, a potem bezmyślna masa wysyła to mailem.

Ostatnio myślałem, że mnie szlag trafi gdy od znajomych przyszły snapshoty przy grillu z kompakta w pełnej rozdziałce (coś rzędu 8Mpix).

Wg mnie jest to identyczny faux-pas jak sytuacja (prawdziwa!) gdy do szpitalnego laboratorium pacjent przyniósł do badań całą ilość porannego moczu w litrowym słoju :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Ty się ciesz że Ci tego w bmp nie przysłali... bo moja to tak potrafi ;-)

Pierwsze pytanie wujka jak sobie kupi nowego kompakta... ile masz piksli? Ja mówię 8 ... a widzisz a ja mam 10 a że interpolowane to nawet lepiej ;-) on nie wie co to znaczy ale pewnie to lepiej ;-)

Ja co jestem u mojej dziewczyny, zaczynam od masowego zmniejszania nowych fotek które się pojawiły na kompie, i co przychodzę jest tak samo... 100MB wolnego na C... i tu większy dysk nic nie pomoże ;-)

Bo.. nie ma takich pieniędzy których Twoja żona/dziewczyna nie potrafiła by wydać... nie ma takiego dysku którego one nie potrafiły by w parę dni zapełnić nowymi zdjęciami, muzyką i teledyskami
    Ostatnio edytowane przez milinet ; 04-07-2008 o 13:51

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Wg mnie jest to identyczny faux-pas jak sytuacja (prawdziwa!) gdy do szpitalnego laboratorium pacjent przyniósł do badań całą ilość porannego moczu w litrowym słoju :-)
    Brzmi znajomo
    Sam raz dostałem 0,5l krwi do badań molekularnych...
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

A oto siostra:

"Cztero funkcyjna lornetka cyfrowa. Ciche Fotografie/Kamera PC/Cyfrowe Nagranie Wideo/Lornetka. Zarejestruj wszystko z dalekiej odległość.
    Ten produkt jest już popularny z powodu stałej wysokiej jakości i jest funkcjonalnym gadżetem.
    Świetna nisko wyceniona cyfrowa lornetka z aparatem fotograficznym, doskonała dla osobistego użycia
    ."

I nawet znalazł się jakiś chętny
    Biegam, bo lubię

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Aż 9fps 640x480 ;-) nagrania wideo będą wspaniałe a wysoka jakość zadowoli najwybredniejszych użytkowników ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    i wreszcie pojawił się sprzęt, w którym można ustawić sobie "BIAŁY BALANS"
    jest jeszcze lepiej bo tam można sobie wybrać Biały BILANS

Wiecie co jest najgorsze? Na allegro ten produkt nie zrobi furory, ale właśnie na parkingach i owszem. A sprzedający będą żerować na ludziach staszych, którzy będą chcieli zrobić prezent wnuczkowi/wnuczce, bo to okazyjnie taki super hiper sprzęt.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów