Prawidłowa ścieżka to: Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS3\File Formats
I nie kombinuj z inną.
Prawidłowa ścieżka to: Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS3\File Formats
I nie kombinuj z inną.
No właśnie chciałbym nic nie kombinowac ale w moich folderach Plug-ins jest w zupełnie innym miejscu, jak niżej:
Program files\Adobe CS3\Adobe Photoshop CS3\Plug-ins
Czy zostawic tak jak jest czy coś zmodyfikować?
Dziwne że tak jakby w ogóle wczesniej nie widział Camera RAW i nie łączył go z PS.
Teraz co prawda otwiera zdjęcia, ale nie pokazuje miniaturek zdjęć, więc coś jest nie tak.
No niestety zrobiłem jak piszesz i bez zmian, tzn otwiera pliki RAW ale miniaturki sa niewidoczne (zamiast nich widzę ikonki Irfana - utrudnia to pracę).
W tej właściwej lokalizacji była juz wcześniejsza wersja CR, zamieniłem ja nowszą i nic...
Czy po dwukrotnym kliknięciu na Camera Raw w Plug-ins'ach program ten powinien sie też otwierać, czy tylko jak klikamy na zdjęcie w formacie RAW?
U mnie po dwukrotnym kliknięciu na ikone Camara Raw otwiera się PS i wyswietla sie informacja: "Could not complete your request because it is not the right kind of dokument"
Nie wiem czy jeszcze da sie coś zrobic czy tylko instalacja od nowa...
Z tego co opisujesz, to widac jak na dloni kompletny brak wiedzy na temat dzialania programow i 'rozumienia' architektury systemu. Plugin, to plugin -> jest wywolywany poprzez program glowny, jest zewnetrznym programem, korzystajacym z interfejsu oraz API programu glownego. Raw, poprzez CR, bedzie realizowany przez samego PSa, poprzez wlasnie ten plugin i nic wiecej. Ikonki mozna zmienic poprzez usuniecie przypisanych im ikon we wlasciwosciach plikow (system).
Zdrowko
Ok. Założyłem, że robię cos nie tak.
Poprosiłem kumpla, który ma Canona 5d i robi w RAW, używa PS CS3 itd.
Zdeinstalowany cały PS, zainstalowany na nowo, od poczatku (katalog Plug-ins jest we własciwym miejscu jak pisał Vitez), odpalamy... i nic. Dalej nie otwiera zdjęć wykonanych w RAW.
Kumpel skopiował na mój komp swojego RAWa wykonanego na C5d i .... otworzył go!!!
Co jest grane?
Jego Rawa otworzył, mojego (wykonanego 40d) nie...
Czy ktos spotkał się z podobnym problemem?
Vitez - możesz coś doradzić?