Mam plugin Camera Raw. Jak to podgrać do PS2? W jakim katalogu umieścić. Niby to mam ale nie mogę podgrać żadnego RAWa w PS2. Pokazuje informację że nie obsługuje tego pliku.
Robie Canonem.
Mam plugin Camera Raw. Jak to podgrać do PS2? W jakim katalogu umieścić. Niby to mam ale nie mogę podgrać żadnego RAWa w PS2. Pokazuje informację że nie obsługuje tego pliku.
Robie Canonem.
Camera raw od wersji 4.x wspolpracuje tylko z ps cs3. Jesli masz starszego canona(starszego niz 40d/1d mk3 itd) to do cs2 mozesz zainstalowac camera raw 3.x
Mam Canona 450D.
Dzięki Panowie.
Ps. a tak w ogóle to polecacie Camera RAW czy raczej Lightroom? Bo na razie używam tego drugiego.
Lightroom to w skrócie Camera RAW poszerzona o przydatne funkcje. Nie zastąpi CS3, ale wielu użytkownikom wystarcza aż nadto.
C-F-K - forever
Ja zwykle obrabiam w light room a potem jeszcze korekty jpega w ps2
Lepiej wyeksportować go do ps'a jako tifa, jeszcze lepiej 16-bitowego. Dopiero po obróbce go skonwertować do 8-bitowego jpeg'a wynikowego. Operując w przestrzeni 16-bitowej (prophoto rgb, adobe rgb) minimalizujemy straty w kadrze spowodowane obróbką. Minusem jest, że nie każdy komp radzi sobie płynnie w tych trybach i zdecydowanie wzrasta zapotrzebowanie na pamięć.
C-F-K - forever
Hmm, a mam jedno pytanie. Jak weeksportuje jako tifa to jak go potem zapisać w jpg. PS ładnie tifa wczyta, można dokonać korekt, ale jak próbuję potem zapisać w jpg to nie ma tego w wyborze. Jest tylko CIN, PNG, TIF itd
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ehh już wiem![]()
Ostatnio edytowane przez Borg_78 ; 03-07-2008 o 23:48 Powód: Automerged Doublepost
Musisz przejść z 16 do 8 bitów. Ewentualnie spłaszczyć obrazek wcześniej jak masz kilka warstw. Dopiero potem wybrać - zapisz jako jpg. Tylko 8 bitowe obrazy mogą być zapisane jako jpg.
5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
to tylko 1 %...