Witajcie, może coś doradzicie...
Mam 40D i dotychczas robiłem zdjęcia w JPG i właśnie postanowiłem zapoznać się z formatem RAW. Od niedawna obrabiam zdjęcia w PS CS3.
Zrobiłem kilka zdjęć w JPG i kilka w RAW, wrzuciłem do kompa, dalej "go to Bridge" i problem polega na tym, że JPG-i widać w miniaturkach i można je otwierać, natomiast RAW-y są niewidoczne (nie widać miniaturek zdjęć, widać za to ikonki Irfan View) i nie moge ich otworzyć.
Szukałem informacji w "szukaj" . Próbowałem ściągnąć nową wtyczkę Camera RAW do katalogu PS - bez poprawy. Przy próbie otwierania zdjęcia w RAW pojawiało sie info o niewłaściwym formacie dokumentu. Dalej po przeczytaniu tego postu znalazłem katalog "Plug-ins" (pod troche inną ścieżką niz podane wyżej). Ściągnąłem ze strony producenta plik (wtyczkę) Camera RAW 4.4.1 do powyzszego katalogu. Kolejna próba otwarcia zdjęcia w RAW, bez efektu, jeszcze jedna próba i tu zaskoczenie. Otworzył zdjęcie w Camera RAW ale ikony/miniaturki zdjęć w Bridge nadal sa niewidoczne...
Co robie nie tak?

Próbowałem też zainstalować Camera RAW 4.3.1 z płytki dołączonej do Digital Foto Video i kiedy klikałem na plik aby go zainstalować system otworzył PS i pojawił sie podobny komunikat o niewłaściwym formacie dokumentu...

P.S. Sorry za długi opis problemu, ale właśnie miałem zamiar zacząć uczyć się obsługi formatu RAW...