Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: CANON 20-35 mm F/3.5/4.5 USM AF LENS

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie CANON EF 20-35mm f/3.5-4.5 - opinie?

Mam propozycję zakupu Canona 20-35mm f/3.5-4.5 za ok 300 PLN.

Pomijając cenę (nie mogę znaleźć używanych szkieł, ale wydaje mi się racjonalna), napiszcie czy jest sens kupować je dla pejzażu? Nie pstrykam architektury, chodziłoby więc wyłącznie o plenery. Czy ktoś z was używał tego szkiełka? Inwestować, czy szukać czegoś jaśniejszego?
    Pozdrawiam
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta
    Mam propozycję zakupu Canona 20-35mm f/3.5-4.5 za ok 300 PLN.
    Pomijając cenę (nie mogę znaleźć używanych szkieł, ale wydaje mi się racjonalna),
    nie można jej pomijać, bo mnie się z kolei wydaje podejrzanie niska.

napiszcie czy jest sens kupować je dla pejzażu? Nie pstrykam architektury, chodziłoby więc wyłącznie o plenery. Czy ktoś z was używał tego szkiełka? Inwestować, czy szukać czegoś jaśniejszego?
    Jeśli chodzi o inwestycję, to nie wiem jakiej stopy zwrotu oczekujesz i w jakim czasie;
    natomiast szkiełko można kupić, bo zanim ludzie zwariowali, to ten obiektyw miał bardzo dobrą opinie. Po co Ci jasne szkło do plenerów...?
    Oczywiście opinie użytkowników bardzo mile widziane...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    nie można jej pomijać, bo mnie się z kolei wydaje podejrzanie niska.
    Gwozdzt - sprawdzony i ze stałego źródła
    Mam znajomego który w stanach ma firmę (firemkę) przeprowadzkową, i już parokrotnie złowił & odkupił ciekawe obiektywy (nie raz i nie dwa trafia na jakieś stare eosy poupychane po kartonach, i proponuje ich przejęcie za kosmetyczny rabat od swojej usługi Sam nabył już w ten sposób 2 L_ki.. )

nie wiem jakiej stopy zwrotu oczekujesz i w jakim czasie
    Nie oczekuję zwrotu w żadnym czasie. To szkło do analogowej amatorki, więc chodzi wyłącznie o satysfakcję. Pytanie, czy jest sens się w nie pakować? Miałoby uzupełnić 50mm 1.8 (docelowo 1.4) i prawdop. ultrazoom Tamrona 28-300 ze stabilizacją.

Po co Ci jasne szkło do plenerów...?
    Po kaprys i parszywe doświadczenia A na poważniej - od 2 lat każde poważniejsze terenowe focenie (mówię o dłuższych wyjazdówkach) kończy mi się granitowymi chmurami. Klątwa taka.. Chciałbym mieć jakiś komfort, a nie dołować się mroczkami w finale.
    Poza tym coraz odważniej bawię się portretami.. nie wiem jak to szkło ma się do nich, ale może byłoby uzupełnieniem 50ki?

I OCZYWIŚCIE I NIEUSTAJĄCO "opinie użytkowników bardzo mile widziane..."!!!
    Ostatnio edytowane przez XLesio ; 22-07-2008 o 14:43
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Domyślnie

Nie oczekuję zwrotu w żadnym czasie.
    [OT on] Tak przypuszczałem :-) nie mogłem się jednak powstrzymać, bo z niewiadomych przyczyn cholernie mnie irytuje powszechne nadużycie słowa "inwestycja" w odniesieniu do zakupów konsumpcyjnych... [OT off]

i sorry za OT :-)
    Pozdrowienia, Tomek

Miasto

Domyślnie

OT_on_of_on_of.. - Domyśliłem się, i postanowiłem być bardziej humanistycznie-precyzyjny

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Odgrzeję wątek dotyczący tego szkła. Zastanawiam się nad jego kupnem do 40D. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć opinii na jego temat i testów rozdzielczości. Wie ktoś z Was cokolwiek na temat tego obiektywu? Stareńki test z Foto Kuriera już znam, jednak poza ogólną oceną niewiele można z niego wynieść...
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Bywalec Awatar Dragunov
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Odgrzeję wątek dotyczący tego szkła. Zastanawiam się nad jego kupnem do 40D. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć opinii na jego temat i testów rozdzielczości. Wie ktoś z Was cokolwiek na temat tego obiektywu? Stareńki test z Foto Kuriera już znam, jednak poza ogólną oceną niewiele można z niego wynieść...
    http://www.photozone.de/canon-eos/18...report--review
    7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
    http://piotrplyszewski.pl/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    i testów rozdzielczości. Wie ktoś z Was cokolwiek na temat tego obiektywu?
    jeśli rozumiesz MTF:
    http://old.photodo.com/prod/lens/det...45USM-54.shtml
    UWAGA: dla 40D (aps-c) nie interesuje cię powyżej 15 na osi X (poziomej)

gdyby interesowało Cię coś oprócz rozdziałki - to tu jest winieta:
    http://www.the-digital-picture.com/R....aspx?Lens=283
    i znowu UWAGA: interesuje Cię tylko mała ramka - czyli na krótkim końcu w/o winietuje 1EV.
    Pozdrowienia, Tomek

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Dzięki kameraden! "Tabelkowo" wygląda wyjątkowo atrakcyjnie. A tak z własnych doświadczeń?
    Ostatnio edytowane przez jac+ ; 20-05-2009 o 21:38
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Domyślnie

też się nad tym szkiełkiem zastanawiam... ale martwi mnie ciemność...
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoŚwiecidełko

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów