Ale przed czym?Zamieszczone przez Kubak82
Przed zarysowaniem - sam materiał wyświetlacza broni się doskonale. Przed czymś mocniejszym? Folia nie pomoże. Ale dla lepszego samopoczucia to i wełniany kocyk można nakleic ;-)
Ale przed czym?Zamieszczone przez Kubak82
Przed zarysowaniem - sam materiał wyświetlacza broni się doskonale. Przed czymś mocniejszym? Folia nie pomoże. Ale dla lepszego samopoczucia to i wełniany kocyk można nakleic ;-)
40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."
alez welniany kocyk to tak oczywista sprawa ze nawe o nim nie wspomnialem..myslalem, ze kazdy wlasciciel dSLR'a go ma i uzywa![]()
a tak na powaznie - folia (jesli jest na tyle porzadna) wytrzyma opieranie aparatu o jakies nierowne powierzchnie, kontakt z zamkiem od kurtki gdy aparat wisi na szyi itp. a na koniec - slady po paluchach nie sa na niej tak widoczne a osobiscie dżaźni mnie to niemilosiernie![]()
Moja 350 ma bezpośredni i "bez czułości" kontakt z moimi okularami. Twardymi ;-) I nic z zarysowań nie ma na wyświetlaczu. Mnie najbardziej drażni skroplona para wodna z oddechu na wyświetlaczu.Zamieszczone przez Kubak82
40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."
para wodna to fakt..ale tu mysle ze sam wyswietlacz jest w miare bezpieczny za to nie dam glowy ze troche tej pary nie przedostanie sie przez szczeliny w okolicach przyciskow..wiadomo, nasze sprzety sa raczej kiepsko uszczelnione..ta nieszczesna osłonka ktora mam oddala mi troche nochala od tego miejsca wiec moge jej to policzyc na "+"
![]()
Dyskutował bymZamieszczone przez Kubak82
Owszem, do wody bym mojego 300d nie wsadził, ale robienie zdjęć w deszczu (i to DESZCZU nie mżawce
) mu nie zaszkodziło, na Rajdzie Magurskim dostałem taką falą śniegu, że odkopywałem się 5 minut, trabant był jedną kulą ze śniegu ... odsypałem go, nic mu się nie stało
![]()
na razie jestem pod wrazeniem..pewnie rowniez zmienie zdanie jak mnie przytrafi sie podobna przygoda ale na razie uwierze na słowo i nie bede testowal:wink: ..uszczelek jest na pewno mniej niz np. w "jedynce" ale jesli wytrzymaja cos wiecej niz mzawke to tym lepiej dla nas:grin:
pozdrawiam