Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Osłona LCD dla 350d

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lutek
    O co Ci chodzi, co ja złego napisałem??
    Nic zlego. to taki zart byl .
    My z Pszczola piszemy zeby darowac sobie oslonki ochronne na LCD, wy mimo tego jednak dobieracie sobie jakies - wasz wybor.
    Rozstajemy sie i idziemy kazdy swoja droga 8)

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Ja jedyna osłona przeciwsłoneczna której używam to moje plecy. Wydaje mi się że sens kupowania takich osłonek byłby wtedy gdyby przynajmniej była możliwość robienia zdjęć nie tylko patrząc w wizjer ale także na tylne LCD jak to jest w kompaktach. A do zadrapania tego plastiku co jest na LCD to trzeba sie uprzeć bo w normalnym użytkowaniu raczej się nie rysuje.
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    My z Pszczola piszemy zeby darowac sobie oslonki ochronne na LCD
    Dokladnie tak jest. Pisalem na forum juz wczesniej, ze moim zdaniem jedyna 'praktyczna' i sensowna funkcja oslon LCD jest 'wymasowanie ego' posiadacza body - dobry 'tatus' zadbal o sprzet. Uzywam plastikowgo canona 300v. Nosze go niedbale w torbie. Stawiam 'pleckami' na stole, czysto na stercie jakis rupieci. LCD nie jest poryzowany, ani nie zmatowial. na body w roznych miejscach sa jakies ryski, na lcd nie. Jak dla mnie cale body mogloby byc zrobione z tego plastiku z jakiego jest wykonana oslonka lcd.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Oskar
    Guest

Domyślnie osłonka na LCD

najlepiej zrobić taką osłonkę samemu. Dopasować i odpowiednio przyciąć
    kawałek cienkiej przezroczystej plexi, w odpowiednim miejscu zgiąć po kątem
    90 stopni, przykręcic wygiętą część do gwintu na statyw. Najlepiej pomiedzy aparat, a szybkozłączkę od głowicy statywu... sam tak zrobiłem i jest ok. (uzywam w wyjątkowych sytuacjach - kiedy porysowanie LCD wydaje się nieuchronne....)
    Ostatnio edytowane przez Oskar ; 20-12-2005 o 16:16

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Te osłonki to g....które tylko przeszkadza i irytuje odpadając.Lepiej sobie kup fabryczną osłonę do obiektywu: tulipana.Kosztuje ale warto!

Bywalec Awatar PALOMBO
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja mam osłonkę naklejaną ( tą ze skrzydełkami ) i jestem z niej zadowolony , przez rok nic z nią się nie stało . chociaż nie mam poruwnania z nie osłoniętym LCD
    20D , latarka i jakieś szkło

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Tyko po co. Jak przykleisz do obudowy to zostanie ślad i urwac mozna bo to dodatkowo wystający element.
    //mj

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

ja tez kupiłem takie "cudo" bo doskonale sprawdzało sie wczesniej w aparacie kompaktowym...tam naprawde miała sens taka osłonka, chocby ze wzgledu na kadrowanie (czasem sie jednak gapiło w ten tv przed zrobieniem zdjecia:wink: )..w lustrzance nie jest juz tak fajnie..zwlaszcza gdy trzeba na bieraco korygowac ustawienia i przykładac okular do oka..przydaje sie tylko przy podgladzie zdjec w sloncu (ale od tego mamy tez rece:wink: )..cóż, całe zycie sie człowiek uczy:wink: ..z wlasnych doswiadczen - odradzam takie wynalazki do dSLR'ow

Coś już napisał Awatar marko-wroclaw
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A takie coś sie nie nada?? http://www.europassat.com/sklep/inde...produkt&id=243
    Niby dedykowane do 350d
    Moja galeria: - CLICK !!
    Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A ja powiem 1dno - tak jak ja i zona mamy okulary - i czasem okularami mozna niezle zaryowac ekranik - dlatego ostatnio tez sie nad tym zastanawialem (ledwo co kupilem a juz o tym mysle) - tylko zysle ze zrobie cos takiego mam gdzies w pudelku zostawioa z laptopa folie co byla przyklejona oryginalnie -wytne sobie odpowiedni prostokacik i na brzegach przykleje cieniutka tasme 2stronnie lepna - koszt wyjdzie okolo 2PLN (moze mniej a ile zapasu

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów