Jesli chodzi tylko o ochrone przed zarysowniem to polecam folie ochronna.
Przy zakupie warto zwrocic uwage na jakosc - jedne sa "krystalicznie" czyste i nie maja wplywu na obraz a inne ... prawie mleczne, matowia calosc i sa jednym slowem do d....
Jesli chodzi tylko o ochrone przed zarysowniem to polecam folie ochronna.
Przy zakupie warto zwrocic uwage na jakosc - jedne sa "krystalicznie" czyste i nie maja wplywu na obraz a inne ... prawie mleczne, matowia calosc i sa jednym slowem do d....
Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl
No wlasnie... gdzie mozna kupić teraz folie Zorin?Zamieszczone przez AGO
Strona www.zorin-usa.com juz nie dziala (2x u nich kupowalem) i znalazlem teraz strone http://www.cosmos.pnet.pl/folia.htm ale nie wiem czy to dziala bo nie odpowiadaja na maile????
Pozdr
Lutek
EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150
Zamieszczone przez AGO
Olali nas Pszczola... chodz, idziemy stad :rolleyes:Zamieszczone przez Lutek
O co Ci chodzi, co ja złego napisałem??Zamieszczone przez Vitez
Pozdr
Lutek
EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150
Nic zlego. to taki zart bylZamieszczone przez Lutek
.
My z Pszczola piszemy zeby darowac sobie oslonki ochronne na LCD, wy mimo tego jednak dobieracie sobie jakies - wasz wybor.
Rozstajemy sie i idziemy kazdy swoja droga 8)
Ja jedyna osłona przeciwsłoneczna której używam to moje plecy. Wydaje mi się że sens kupowania takich osłonek byłby wtedy gdyby przynajmniej była możliwość robienia zdjęć nie tylko patrząc w wizjer ale także na tylne LCD jak to jest w kompaktach. A do zadrapania tego plastiku co jest na LCD to trzeba sie uprzeć bo w normalnym użytkowaniu raczej się nie rysuje.
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
Dokladnie tak jest. Pisalem na forum juz wczesniej, ze moim zdaniem jedyna 'praktyczna' i sensowna funkcja oslon LCD jest 'wymasowanie ego' posiadacza body - dobry 'tatus' zadbal o sprzet. Uzywam plastikowgo canona 300v. Nosze go niedbale w torbie. Stawiam 'pleckami' na stole, czysto na stercie jakis rupieci. LCD nie jest poryzowany, ani nie zmatowial. na body w roznych miejscach sa jakies ryski, na lcd nie. Jak dla mnie cale body mogloby byc zrobione z tego plastiku z jakiego jest wykonana oslonka lcd.Zamieszczone przez Vitez
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000