A takie coś sie nie nada?? http://www.europassat.com/sklep/inde...produkt&id=243
Niby dedykowane do 350d
A takie coś sie nie nada?? http://www.europassat.com/sklep/inde...produkt&id=243
Niby dedykowane do 350d
Moja galeria: - CLICK !!
Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)
A ja powiem 1dno - tak jak ja i zona mamy okulary - i czasem okularami mozna niezle zaryowac ekranik - dlatego ostatnio tez sie nad tym zastanawialem (ledwo co kupilem a juz o tym mysle) - tylko zysle ze zrobie cos takiego mam gdzies w pudelku zostawioa z laptopa folie co byla przyklejona oryginalnie -wytne sobie odpowiedni prostokacik i na brzegach przykleje cieniutka tasme 2stronnie lepna - koszt wyjdzie okolo 2PLN (moze mniej a ile zapasu![]()
no wlasnie nie bardzo..ja mam troche inna, zakladana razem z okularem ale zasada jest przeciez ta sama.. przeszkadza mi to w kadrowaniu i zmianie parametrów..co chwila trzeba to cudo zlozyc..w pewnym momencie staje sie to meczaceZamieszczone przez marko-wroclaw
..do tego to jest plastik w koncu i kiedys sie wyrobi na amen..przyznam, ze wcale mnie nie zmartwi jak ten moment nadejdzie:wink: ..
podsumowujac - moim zdaniem jesli juz cos ma zabezpieczac wyswietlacz to folia..
pozdrawiam
Ale przed czym?Zamieszczone przez Kubak82
Przed zarysowaniem - sam materiał wyświetlacza broni się doskonale. Przed czymś mocniejszym? Folia nie pomoże. Ale dla lepszego samopoczucia to i wełniany kocyk można nakleic ;-)
40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."
alez welniany kocyk to tak oczywista sprawa ze nawe o nim nie wspomnialem..myslalem, ze kazdy wlasciciel dSLR'a go ma i uzywa![]()
a tak na powaznie - folia (jesli jest na tyle porzadna) wytrzyma opieranie aparatu o jakies nierowne powierzchnie, kontakt z zamkiem od kurtki gdy aparat wisi na szyi itp. a na koniec - slady po paluchach nie sa na niej tak widoczne a osobiscie dżaźni mnie to niemilosiernie![]()
Moja 350 ma bezpośredni i "bez czułości" kontakt z moimi okularami. Twardymi ;-) I nic z zarysowań nie ma na wyświetlaczu. Mnie najbardziej drażni skroplona para wodna z oddechu na wyświetlaczu.Zamieszczone przez Kubak82
40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."
para wodna to fakt..ale tu mysle ze sam wyswietlacz jest w miare bezpieczny za to nie dam glowy ze troche tej pary nie przedostanie sie przez szczeliny w okolicach przyciskow..wiadomo, nasze sprzety sa raczej kiepsko uszczelnione..ta nieszczesna osłonka ktora mam oddala mi troche nochala od tego miejsca wiec moge jej to policzyc na "+"
![]()
Dyskutował bymZamieszczone przez Kubak82
Owszem, do wody bym mojego 300d nie wsadził, ale robienie zdjęć w deszczu (i to DESZCZU nie mżawce
) mu nie zaszkodziło, na Rajdzie Magurskim dostałem taką falą śniegu, że odkopywałem się 5 minut, trabant był jedną kulą ze śniegu ... odsypałem go, nic mu się nie stało
![]()
Z tego, co widzę, to ona jest mocowana do gniazda statywu przez co wyklucza użycie tegoż, jak równiez gripa.Zamieszczone przez marko-wroclaw
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0