Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: Osłona LCD dla 350d

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marko-wroclaw
    A takie coś sie nie nada?? http://www.europassat.com/sklep/inde...produkt&id=243
    Niby dedykowane do 350d
    no wlasnie nie bardzo..ja mam troche inna, zakladana razem z okularem ale zasada jest przeciez ta sama.. przeszkadza mi to w kadrowaniu i zmianie parametrów..co chwila trzeba to cudo zlozyc..w pewnym momencie staje sie to meczace ..do tego to jest plastik w koncu i kiedys sie wyrobi na amen..przyznam, ze wcale mnie nie zmartwi jak ten moment nadejdzie:wink: ..

podsumowujac - moim zdaniem jesli juz cos ma zabezpieczac wyswietlacz to folia..

pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marko-wroclaw
    A takie coś sie nie nada?? http://www.europassat.com/sklep/inde...produkt&id=243
    Niby dedykowane do 350d
    Z tego, co widzę, to ona jest mocowana do gniazda statywu przez co wyklucza użycie tegoż, jak równiez gripa.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Witam..

Mam 350D od prawie roku, noszę okulary i jakoś nie udało mi się jeszcze porysować ekranu LCD w aparacie - oczywiście nie rzucam aparatem, ale normalnie nosze go na pasku na szyi w kurtce z metelowymi suwakami i jakoś dotąd działa bez problemów.. IMHO takie wynalazki to tylko zawracanie sobie głowy i wnerwianie się na ich obsługę.
    Wyświetlacz jest dosyć twady i jak nie walniesz nim w żwir to raczej nic mu nie bedzie.. ja raczej martwię się żeby nie uszkodzić szkła (mam jakieś takie zboczenie od czasów zenita i tak mi zostało) mimo że na aparat wydałem wiecej niż na szkło ;-) i właśnie dopiero wczoraj go spłaciłem ;-)

Pozdrawiam
    Artur Starz
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie kwestionuje. Kupilem aparat nie dawno. Nie pstrykalem z 8 lat. Pstryknalem z 1000 fotek i zadnego sladu na lcd NIE MA(zdjec zrobilem z 100). Narazie nie mam na co biadolic - tylko mowie ze szkoda wydawac pieniazki na wynalazki - gzie moim zdaniem folia + tasma 2stronnie lepna wystarczy. Sprzet szanuje - moze nawet za bardzo.

Bywalec Awatar GrzegorzS
    Miasto
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82
    podsumowujac - moim zdaniem jesli juz cos ma zabezpieczac wyswietlacz to folia..
    pozdrawiam
    Ale przed czym?
    Przed zarysowaniem - sam materiał wyświetlacza broni się doskonale. Przed czymś mocniejszym? Folia nie pomoże. Ale dla lepszego samopoczucia to i wełniany kocyk można nakleic ;-)
    40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

alez welniany kocyk to tak oczywista sprawa ze nawe o nim nie wspomnialem..myslalem, ze kazdy wlasciciel dSLR'a go ma i uzywa

a tak na powaznie - folia (jesli jest na tyle porzadna) wytrzyma opieranie aparatu o jakies nierowne powierzchnie, kontakt z zamkiem od kurtki gdy aparat wisi na szyi itp. a na koniec - slady po paluchach nie sa na niej tak widoczne a osobiscie dżaźni mnie to niemilosiernie

Bywalec Awatar GrzegorzS
    Miasto
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

a tak na powaznie - folia (jesli jest na tyle porzadna) wytrzyma opieranie aparatu o jakies nierowne powierzchnie, kontakt z zamkiem od kurtki gdy aparat wisi na szyi itp. a na koniec - slady po paluchach nie sa na niej tak widoczne a osobiscie dżaźni mnie to niemilosiernie
    Moja 350 ma bezpośredni i "bez czułości" kontakt z moimi okularami. Twardymi ;-) I nic z zarysowań nie ma na wyświetlaczu. Mnie najbardziej drażni skroplona para wodna z oddechu na wyświetlaczu.
    40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

para wodna to fakt..ale tu mysle ze sam wyswietlacz jest w miare bezpieczny za to nie dam glowy ze troche tej pary nie przedostanie sie przez szczeliny w okolicach przyciskow..wiadomo, nasze sprzety sa raczej kiepsko uszczelnione ..ta nieszczesna osłonka ktora mam oddala mi troche nochala od tego miejsca wiec moge jej to policzyc na "+"

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

wiadomo, nasze sprzety sa raczej kiepsko uszczelnione
    Dyskutował bym Owszem, do wody bym mojego 300d nie wsadził, ale robienie zdjęć w deszczu (i to DESZCZU nie mżawce ) mu nie zaszkodziło, na Rajdzie Magurskim dostałem taką falą śniegu, że odkopywałem się 5 minut, trabant był jedną kulą ze śniegu ... odsypałem go, nic mu się nie stało

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

na razie jestem pod wrazeniem ..pewnie rowniez zmienie zdanie jak mnie przytrafi sie podobna przygoda ale na razie uwierze na słowo i nie bede testowal:wink: ..uszczelek jest na pewno mniej niz np. w "jedynce" ale jesli wytrzymaja cos wiecej niz mzawke to tym lepiej dla nas:grin:

pozdrawiam

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów