Czy widział już może ktoś z forumowiczów osłonę LCD do aparatu Canon 350d??
Czy ewentualnie będzie pasowała osłona od 300d np. taka http://www.agito.pl/index.php?pid=9787&cid=217&p= ??
Czy widział już może ktoś z forumowiczów osłonę LCD do aparatu Canon 350d??
Czy ewentualnie będzie pasowała osłona od 300d np. taka http://www.agito.pl/index.php?pid=9787&cid=217&p= ??
Na allegro są dedykowane do 350DZamieszczone przez scooter
mam taką do 300D i szczerze mówiąc to jestem średnio zadowolony. Guma w koło oka jest dosyć twarda i troche się to czuje na oku. Mam wersje bezklejowa nasuwana na muszle oczna. Od dołu niczego się nie trzyma i tak troche odstaje. Zreszta jak otworzysz klapkę od wyświetlacza to że by ją zamknąć musisz złożyc dwa listki boczne a dopiero potem klapke - strasznie nie wygodne
na allegro widziałem tylko jedną - taką do 300D/350D naklejaną wokół monitora LCD - niestety pasuje raczej do 300, dla 350 jest ciut za duża i nachodzi na LCD statusu, a poza tym (a może przede wszystkim) ramka zasłania oznaczenia trybu AF (one shoot/ai/servo), więc pomysł raczej odpada...Zamieszczone przez MIDO
![]()
pozdro.,
m.
Jak chcesz moge ci zrobic fotke 1,5 rocznego 10D a dokladniej jego LCD - zero rysek (chyba... dokladnie sie nie przygladalem bo rzadko z LCD korzystam).
Oslonki to tylko wyciaganie kasy bo o wiele szybciej sie niszcza niz jakakolwiek ryska sie na oryginalnym (naprawde solidnym) LCD pojawi.
Jak rozumiem chodzi tu nie tyle o ochrone LCD tylko przede wszystkim o funkcje 'przeciwsloneczne' stosowane celem lepszego podgladu. Sugerowalbym za Vitezem 'olewanie' tego rodzaju oslon. najlepiej chyba sprawdza sie tego rodzaju oslona + ewentualnie asystent ;-)
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Jesli chodzi tylko o ochrone przed zarysowniem to polecam folie ochronna.
Przy zakupie warto zwrocic uwage na jakosc - jedne sa "krystalicznie" czyste i nie maja wplywu na obraz a inne ... prawie mleczne, matowia calosc i sa jednym slowem do d....
Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl
No wlasnie... gdzie mozna kupić teraz folie Zorin?Zamieszczone przez AGO
Strona www.zorin-usa.com juz nie dziala (2x u nich kupowalem) i znalazlem teraz strone http://www.cosmos.pnet.pl/folia.htm ale nie wiem czy to dziala bo nie odpowiadaja na maile????
Pozdr
Lutek
EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150
Zamieszczone przez AGO
Olali nas Pszczola... chodz, idziemy stad :rolleyes:Zamieszczone przez Lutek
O co Ci chodzi, co ja złego napisałem??Zamieszczone przez Vitez
Pozdr
Lutek
EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150