Chłopczyk śliczny. Fotka, cóż...przepalenia w czerniach i bielach - zatracenie szczegółów. Namawiam do klikania wielokrotnego.
Ale to Twoja fotka, więc jak ci się podoba.
Chłopczyk śliczny. Fotka, cóż...przepalenia w czerniach i bielach - zatracenie szczegółów. Namawiam do klikania wielokrotnego.
Ale to Twoja fotka, więc jak ci się podoba.
C-F-K - forever
Do wymądrzania się*zupełnie nie nadaje, jednak z tego, co zauważyłem, lepsze efekty daje robienie B&W na komputerze, z kolorowego zdjęcia (za pomocą Channel Mixer'a i innych tym podobnych narzędzi) niż po prostu desaturacja w puszce
A sam portret mi się*podoba, fajnie zestawiony balonik (brak balonika?) ze smutną miną, zapewnie spowodowaną brakiem owego ;P
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
zgadzam się z Mellanem... przepalenia psują odbiór.
Ale kadr fajny, tylko szkoda uciętej prawej rączki.
"...instynkt podpowiada mi, abym nie fascynował się samą techniką i nie pożądał kolejnych nowości, abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa. W przeciwnym razie dołączę do grona frustratów i stracę to, co najcenniejsze: przyjemność fotografowania, radość, którą daje tworzenie obrazów." - Andrzej A. Mroczek
Witam
Dawno nic nowego nie wstawiałem, choć za oknem zima to wybrałem sie do lasu a tu proszę skrzata spotkałem. Nawet dał sobie fotkę zrobić.
Podoba się?
Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 03-02-2011 o 15:09
|5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
|Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger
Kolejne zdjęcie syna
|5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
|Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger
No mi się nie podoba. Zdecydowanie.
Micles, dzięki za odpowiedź, ale miło będzie jak więcej napiszesz, bo samo słowo nie podoba mi się nie pomoze mi w analizie tego co źle. To tak jak bym ci teraz odpisał a mi się podoba zdecydowanie.
Napisz proszę co Twoim zdaniem warto poprawić.
Kadr, światło i obróbkę.
dzięki o to mi chodziło, dzięki wspólnej krytycę mogę się zastanowić nad tym zdjęciem. Myślę, że kadr i światło fakt mozna poparwiać a z obróbkąbędzie najtrudniej dlaczego:
1. każdy swoje zdjecie obrabia tak jak chcę lub tak ja ja kiepsko to zrobiłem lub wogóle
2. każdy ma inne kolory na monitorze i dlatego odbiór również będzie zależał od tego jak trafimy,
Dlatego uważam, że obróbka to trudny punkt do poprawy ale puki co kadr i światło to dla mnie ważniejszy cel do poprawy.
dziękuję za info.
Pipeta nigdy nie kłamie - na przykład lewa źrenica synka na poziomie jasności 5/255 - "trochę" za ciemno. Prawa już w miarę "czytelna", bo około 20/255.