Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Tulipan - sposób założenia + problem z dekielkiem

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Ja też mam problem z kręceniem polarem, gdy mam założoną osłonę na 70-200. Ale już wiem jak to rozwiązać. Widziałam u kolegi na plenerze, że na górze osłony ma zrobiony podłużny otworek, przez który wystaje kawałeczek gwintu, tyle tylko, żeby się dało nim pokręcić. Proste i bardzo przydatne.

Przy okazji mam pytanie - jak sobie radzicie z deklami, gdy na obiektywach są na stałe filtry UV? Moje dekle nie pasują na filtr, więc używam dekli B+W. Spadają jednak..

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Przy okazji mam pytanie - jak sobie radzicie z deklami, gdy na obiektywach są na stałe filtry UV? Moje dekle nie pasują na filtr, więc używam dekli B+W. Spadają jednak..
    Ale wersje slim, czy normalne? Bo do normalnych B+W dekielki pasują idealnie...
    Body, stałki, zoomik

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Widziałam u kolegi na plenerze, że na górze osłony ma zrobiony podłużny otworek, przez który wystaje kawałeczek gwintu, tyle tylko, żeby się dało nim pokręcić. Proste i bardzo przydatne.
    Pomysł b. dobry. Ja bym jednak zakładał osłonę tak, aby otworek był na dole. Z dołu bardzo rzadko pada światło.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Pomysł b. dobry. Ja bym jednak zakładał osłonę tak, aby otworek był na dole. Z dołu bardzo rzadko pada światło.
    Słusznie! Każę sobie zrobić na dole!
    Dzięki!

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Ale wersje slim, czy normalne? Bo do normalnych B+W dekielki pasują idealnie...
    wszystkie slim..

Bywalec Awatar betinus
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Słusznie! Każę sobie zrobić na dole!
    ale to chyba nie ma znaczenia, bo osłonę można założyć, albo tym nieszczęsnym napisem do góry albo na dół, więc rozwiązanie będzie działało w dwie strony :wink:
    sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów