Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
Mi ciężar sprzętu absolutnie nie przeszkadza a nawet go nie odczuwam.
Dziwni jacyś jesteście. Przecież to tylko jeden kilogram. Włącznie z piciem i jedzeniem to nadal mniej niż 20kg na plecach - zero problemu z noszeniem tego całe dnie.
Na siłownię nie chodzę, mięsień piwny hoduję, dużo czasu w pracy i w domu przed komputerem a i tak na kondycję nie narzekam i całe dnie potrafię plenerowo spędzać nie odczuwając ciężaru sprzętu .

Ale wracając do meritum i wypowiedzi perfektcoma - chodziło mi o to że w jego wypowiedzi zabrakło: "nie wyobrażam sobie swojego plecaka/torby...." .
Bo każdemu wg potrzeb i nie lubię gdy ktoś mi wciska "musisz mieć to szkło" bo ja np wolę inne szkło, stąd reakcja i prośba o większą subiektywność opinii.
Vitez, obawiam się że w mojej wypowiedzi była nieścisłość ale innego rodzaju. Niewyobrażam sobie plecaka bez 70-200, bez względu czy wolisz 2,8 czy 4 czy IS czy bez. To są zaje.... fajne szkła i można kupić 70-200 f4 bez IS za całkiem niezłą cene.

Oczywiście na tym świecie jest całe mnóstwo plecaków bez 70-200 ale gdy tylko Ci ludzie mieliby szansę pofocić z takim obiektywem myślę że krok wstecz byłby bardzo rzadki... :-)

Pozdro ze słonecznej Bugłarii