Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: Canon 70-200 mm f/4.0L EF IS USM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Mimo wszystko całe mnóstwo userów chwali 4IS, test na optyczne.pl i fotografie to potwierdzają. Autor postu nie powinien być zawiedziony.
    A mniejsza waga jest też często plusem.
    Ta mniejsza waga była przysłowiowym języczkiem u wagi, kiedy miałem rozterki czy brać półtorakilowego 2,8 czy czwórkę

Dopiero zaczyna Awatar perfektcom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Mi ciężar sprzętu absolutnie nie przeszkadza a nawet go nie odczuwam.
    Dziwni jacyś jesteście. Przecież to tylko jeden kilogram. Włącznie z piciem i jedzeniem to nadal mniej niż 20kg na plecach - zero problemu z noszeniem tego całe dnie.
    Na siłownię nie chodzę, mięsień piwny hoduję, dużo czasu w pracy i w domu przed komputerem a i tak na kondycję nie narzekam i całe dnie potrafię plenerowo spędzać nie odczuwając ciężaru sprzętu .

Ale wracając do meritum i wypowiedzi perfektcoma - chodziło mi o to że w jego wypowiedzi zabrakło: "nie wyobrażam sobie swojego plecaka/torby...." .
    Bo każdemu wg potrzeb i nie lubię gdy ktoś mi wciska "musisz mieć to szkło" bo ja np wolę inne szkło, stąd reakcja i prośba o większą subiektywność opinii.
    Vitez, obawiam się że w mojej wypowiedzi była nieścisłość ale innego rodzaju. Niewyobrażam sobie plecaka bez 70-200, bez względu czy wolisz 2,8 czy 4 czy IS czy bez. To są zaje.... fajne szkła i można kupić 70-200 f4 bez IS za całkiem niezłą cene.

Oczywiście na tym świecie jest całe mnóstwo plecaków bez 70-200 ale gdy tylko Ci ludzie mieliby szansę pofocić z takim obiektywem myślę że krok wstecz byłby bardzo rzadki... :-)

Pozdro ze słonecznej Bugłarii
    Canon 5D, 16-35/2,8 II L, 24-70/2,8 L, 70-200/4 IS L, 50/1,4, 85/1,8, 550EX, 580EX II, 055B etc

There is nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept.
    ---Ansel Adams [American Photographer, 1902-1984]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perfektcom Zobacz posta
    Oczywiście na tym świecie jest całe mnóstwo plecaków bez 70-200 ale gdy tylko Ci ludzie mieliby szansę pofocić z takim obiektywem myślę że krok wstecz byłby bardzo rzadki... :-)
    ja sie bardzo dobrze obywalem bez 70-200 - zastepowala mi ja 50-500 ;-) .. problemem stala sie waga bo nie wyobrazam sobie biegania za dzieckiem z prawie 3 kilowym zestawem ;-) .. i dlatego dzis czekam na paczke z 70-200/4 is :-)

nie wspomne tez o rajdach gdzie is do panoramowania bedzie jak znalazl :-)

ale generalnie gdyby nie to, ze rodzina ma sie powiekszyc (a ja z tej okazji wykorzystuje okazje by uzupelnic szklarnie o nowe zabawki ), pewnie dalej bym sie obyl bez 70-200 ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    ale generalnie gdyby nie to, ze rodzina ma sie powiekszyc (a ja z tej okazji wykorzystuje okazje by uzupelnic szklarnie o nowe zabawki ), pewnie dalej bym sie obyl bez 70-200 ;-)
    W takim razie dziekujmy :-) ;-) za becikowe.... przyda sie na zakup 70-200

wczoraj popełniłem parę zdjęć żonkeczki, na plaży, tym maleństem i efekty były jak najbardziej zadowalające.

Uwielbiam dobre szkła.

Widzę Kubak82 że masz też inne moje ulubione 10-22 EF-S. Naprawde super szkiełko....
    Canon 5D, 16-35/2,8 II L, 24-70/2,8 L, 70-200/4 IS L, 50/1,4, 85/1,8, 550EX, 580EX II, 055B etc

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

W takim razie dziekujmy :-) ;-) za becikowe....
    becikowe jak becikowe - dobrze jest sie tez ubezpieczyc np. w PZU (najlepiej siebie i zone) bo przy urodzeniu dziecka to dodatkowe 1,5 tys na osobe

Widzę Kubak82 że masz też inne moje ulubione 10-22 EF-S. Naprawde super szkiełko
    potwierdzam - bardzo zacne szkielko :-) !! w gorach (dla mnie) niezastapione :-)

ps. przesylka od Towersa z 70-200 IS wlasnie dotarla - zabawe czas zaczac

Domyślnie

Zatem czekamy na pierwsze fotki z nowego szkła...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

a bardzo poprosze: :-)

wczoraj na pol godziny wyszedlem z nim na spacer - dzis moze wyrwe sie na kolejny - mam nadzieje ze dluzszy

zdjecie lekko wyostrzone, dodana winietka i potem resize do imageshack'a :-)

Domyślnie

Widzę że czeka cię wydatek na filtr polaryzacyjny aby uniknąć tych odblasków na szybie.

Życzę miłej zabawy z nowym, świetnym obiektywem...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Widzę że czeka cię wydatek na filtr polaryzacyjny aby uniknąć tych odblasków na szybie.
    mam polara na 77mm i redukcje :wink: .. tylko wtedy odpada oslona przeciwsloneczna (zreszta nawet przy cpl 67mm i tak byloby ciezko regulowac sile polaryzacji z zalozona oslona )

jak to mowia - woz albo przewoz :-?

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

70-200/4 ISL jest najostrzejszy z całej czwórki canonowskich 70-200 i ma do tego niesamowitą stabilizację. To są fakty. Faktem jest też, że ładniejsze zdjęcia robią wersje ze światłem 2.8. Czemu? Moje oczy tego nie wiedzą, ale to widzą ;-)
    FOTOINKWIZYTOR

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów