Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
Mellan, bardzo latwo bez merytorycznych odniesien, napisac infantylna odpowiedz. Czy, jezeli czytasz np. Sartre i wypiszesz pojawiajace sie w jego tekstach slowac "Szatan", "Pieklo", "Religia", to wyciagasz wniosek o calosci dziela i stwierdzasz ze Sartre to Satanista?? Mam nadzieje ze nie, ale z moim tekstem wlasnie to zrobiles. Wyciales kilka ogolnych wyrazen i slow, ktore w oderwaniu od calosci, skladaja sie na obraz gburowatej i pustej wypowiedzi i calkowicie znieksztalcaja jej znaczenie. Po drugie, wolalbys, abym napisal ze kocham male dzieci bawiace sie w piaskownicy?? Nie rozumiem, zupelnie nie rozumiem. Nie mam zreszta na czole wypisane, ze mam wyj... na Wasze pociechy i 'mamuski' nie maja powodu do takich ewentualnych reakcji (takie jest Twoje wnioskowanie), jak opisywana na wstepie tegoz watku.

Zdrowko

P.S. marekk_ok, widze ze zrobiles dokladnei taka sama sumienna analize, jak Twoj 'przedmowca'...
lukep, napisales swoj punkt widzenia w taki a nie inny sposob - i zarowno ja jak i mellan odebralismy ja niezaleznie podobnie - stad podobne wnioski - nie dziw sie zatem.

Majac male dzieci - rodzice je chronia jak moga i w tym nie ma nic zlego - tak powinno byc. Wiec jesli czyjes dzialania potraktuja za niewlasciwe to po prostu jako rodzice reaguja - jak ta matka w piaskownicy.