Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: Świat zwariował

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Fakt, w wielu naszych rodakach przygodna uprzejmość nazbyt często wywołuje nieufność co do celowości takowego. Odwiedzając kraj co pół roku zauważyłem, że najczęściej uśmiechającymi się ludźmi są sprzedawcy czegoś tam, a normą jest milcząca obojętność. Pozdrawiamy i uśmiechamy się bezinteresownie tylko wobec znajomych.
    Chyba to taki balast pokomunistyczny w obyczajowości.
    Tak myślę. Jak pamiętam milicja zawsze tępiła podejrzanie uśmiechających się, "bo skoro ktoś się tak zachowuje to coś kręci..."
    Melan nasza "obyczajowosc" jest taka jak jest - rowniez nie stanowi ona dla mnie szczegolnej radosci, usmiech bezinteresowny ktory nic nie kosztuje jest rzadziej spotykany niz w krajach zachodnich - tez tak mi sie wydaje.
    Moze rzeczywiscie jest to jakis balast komuny ktory pozostal. Gdzie ludzie-ponuraki to byla normalnosc, lecz w tamtych okolicznosciach naprawde nie bylo sie z czego cieszyc.
    Lecz tu odchodzimy troche od istoty watku o ktorym trwa dysputa.

Wracajac do watku, nie sadze aby gdziekolwiek focenie kogos z ukrycia bylo tak swobodnie akceptowane - szczegolnie dzieci.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Może ja zidiociałem, ale 'polski zdrowy rozsądek' po przyzwyczajeniu się do zwykłej bezinteresownej życzliwości zagranicą kojarzy mi się z ciężką chorobą narodową a nie zaletą.
    Ta zwykla beinteresowna zyczliwosc zagranicy to bywa rozna, raczej nie uogolnialbym ze to tak zawsze i taki standard. Owszem w Polsce jest z pewnoscia duzo gorzej ale nie mowmy ze tak zawsze.
    Ostatnio edytowane przez marekk_ok ; 02-07-2008 o 18:45 Powód: Automerged Doublepost
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Uprawnienia umieszczania postów