Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: Świat zwariował

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja przeformuluje troche oryginalny problem, zeby byl z punktu widzenia fotografa. wezmy taka teoretyczna sytuacje: potrzebujesz zrobic zdjecie bawiacych sie dzieci. dajmy na to jako ilustracje jakiegos pojecia do firmowego katalogu czy cos w ten desen. czy nawet do potrzeb wlasnych (jako tlo prezentacji). niewazne. widok jest ogolny, wiec masz wszelkie prawo wykonac i opublikowac takie zdjecie bez zgody widniejacych na nim osob.
    i pytanie: w jaki sposob zrobisz to zdjecie? poczekasz az dzieci wyjda z piaskownicy? wejdziesz na teren przedszkola i zapytasz? kogo? wychowawczyni najpewniej splawi cie, bo sie bedzie bala podjac sama decyzje i odesle do dyrektorki placowki. a dyrektorka najprawdopodobnie przepedzi na przyslowiowe drzewo, zeby zaoszczedzic sobie ryzyka nieprzyjemnosci. .
    może to głupie ale jeżeli ma to być do katalogu, jest to związane z moją pracą to:
    proszę kilkoro rodziców żeby przyszli na plac zabaw z dziećmi wyjaśniając im w jakim celu robię foto. Jeżeli życzą sobie za to wynagrodzenie to im płacę jeżeli nie to ok. spisuję z nimi umowę na wykorzystanie wizerunku i jest ok.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ze wieksza wine ponosi rodzic histeryk,
    no to już łagodniej niż ***... rodzic molestujący bogu ducha winnego fotografa

to cieszy
    Ostatnio edytowane przez bebesky ; 02-07-2008 o 15:34 Powód: Automerged Doublepost
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uprawnienia umieszczania postów