Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 84 z 84

Wątek: Świat zwariował

fPudelkova
    Guest

Domyślnie

Najważniejsze: WSZYSTKO zależy od tego, jak zachowa się człowiek z aparatem, ZANIM zrobi zdjęcie. Jeśli idziesz z setką albo dłuższym, to nawet nie musisz być zauważony i wtedy nie ma obaw, nie ma sprawy. Długi obiektyw pozwala na to, by nie przeszkadzać chwili po prostu się dziać; to czasem daje zaskakujące efekty. Ale jak idziesz "na ulicę" z 50-ką albo 28 mm -- nie da się być niewidzialnym i robić swoje. Kontakt z osobą portretowaną jest nieunikniony. Co więcej, moim zdaniem jest niezbędny, ale to zależy od podejścia. Lubię złapać kontakt z człowiekiem po drugiej stronie lustra, dlatego zanim nacisnę spust, patrzę w oczy, uśmiecham się, czasem podchodzę bliżej, a jak jest chwila, to zagadam, zapytam czy mogę zrobić zdjęcie. Nie dostałam jeszcze odmowy. Oprócz tego staram się wyglądać jak najbardziej amatorsko pomimo wielgachnego "profesjonalnego" aparatu i to chyba też ma niemały wpływ.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak widać, niechęć do bycia fotografowanym nie jest tylko naszą narodową obsesją:

Niemcy chcą powstrzymać fotografów Google’a
    Link
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Może niepotrzebnie reanimuję stary wątek, ale jakoś tak mi się przypomniało

"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    przeciez to jest jakas psychoza. moda na odmawianie wszystkiego i odgradzanie sie murem od innych przywiezona z Ameryki.
    Zgadzam się w pełni z tą opinią, ludzie zaczynają się bać ludzi, wszędzie wietrzą podstęp i zabezpieczają się jak mogą. Zaobserwowałam to w praktyce, każdy kto spędził parę lat w USA dostaje na ten temat hopla, w szczególnych przypadkach nie da się z takim przyjaźnić, bo nawet w pytaniu o dzień urodzin, decyzje wyborcze, czy wspomnienie z dzieciństwa - wietrzą podstęp i zaczynają się żegnać. I to cholerstwo się bardzo dobrze w Polsce przyjmuje.
    Niemniej na chama ludzi się nie powinno fotografować.
    Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 21-10-2008 o 07:49

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów