Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: [Vszyszka] wita :D

Mieszany widok

vszyszka
    Guest

Domyślnie [Vszyszka] wita :D

Dzień dobry.
    W ogóle nie wiem jak się powinno zachowywać na takim forum, ale mam Canona, więc.. czemu nie !
    Może na dobry (albo i nie) początek chcę pokazać taki ło sobie portret mojej koleżanki :

http://www.imagic.pl/files//8812/./IMG_2096a.jpg

Został okropnie zjechany przez innych "kolegów-fotografów" (w wieku szkolnym ofkors) i nie wiem co powinnam poprawić. Proszę o jakieś komentarze !!! ;-)
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 01-07-2008 o 20:53 Powód: resize image 1024 -> 800 pix

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

A co wg kolegów -fotografów było źle, tak z ciekawości zapytam?
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Dopiero zaczyna Awatar pafek
    Miasto
    Gródek

Domyślnie

Nie wiem gdzie jest ostrość trafiona ( mam wadę wzroku i słabe okulary ) ale podoba mi się zdjęcie, kolor i kompozycja.

vszyszka
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    A co wg kolegów -fotografów było źle, tak z ciekawości zapytam?
    Dokładna wypowiedź:"czemu takie ulożenie? ni to z lewej ni to po srodku. Znasz siatke kompozycji?"

czyli że to jest źle

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vszyszka Zobacz posta
    Dokładna wypowiedź:"czemu takie ulożenie? ni to z lewej ni to po srodku. Znasz siatke kompozycji?"

czyli że to jest źle
    Ao oni jada zdjęcia szablonowo? Złoty podział swoja drogą ale to zdjęcie jest naprawdę sympatyczne i w tym przypadku do tej siatki ja osobiście bym się w ogóle nie przyczepiła.

Jednak myśle, że można było modelke odsunąć od tej ściany t oby sie troszke bardziej rozmyła (ściana ) bo faktura drewna i dziury w farbie trochę dekoncentrują.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Smile

Jak dla mnie tez jest ok. Jak juz wyzej wspominali koledzy i kolezanki, odsunal bym modelke ze 2 metry od tych dech i tlo by sie fajnie rozmylo.
    Ostrosc, hmm moze jest gdzies w fugach pomiedzy deskami, ale jest malo widoczna.Chociaz wydaje mi sie ze gdzies na czubku glowy, we wlosach jest ok.Myle sie koledzy?Niewiem jakie masz szklo, i jak nastawiasz ostrosc, i na ile punktow AF robisz. Probuj dalej, one shot i strzelaj.
    Ostatnio edytowane przez schuvi ; 02-07-2008 o 01:29
    C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)

vszyszka
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schuvi Zobacz posta
    Niewiem jakie masz szklo, i jak nastawiasz ostrosc, i na ile punktow AF robisz.
    Z obiektywem to jest sprawa że on się nazywa PENTACON 2,8/100 i mogę dodać, że Mede in G.D.R. I wszystko trza ręcznie !
    niech żyją adaptery !!!

Coś już napisał Awatar Martins
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nie jest źle jak na początek, a kolegami się nie przejmuj. Ćwicz, kombinuj i nie zrażaj się, a będą efekty.
    Nie będę tu porównywał tej "siatki kompozycji" do czegoś tam, bo bym musiał na moherowe berety wjechać i takie tam inne sprawy i pewnie bana bym dostał.
    www.marcinkowalczyk.com
    www.marcinkowalczyk.com/blog
    FF, Crop, parę szkiełek i dwie lampy

Coś już napisał Awatar romko
    Miasto
    pomorze środkowe

Domyślnie

i nie wiem co powinnam poprawić. Proszę o jakieś komentarze !!! ;-)
    Jak dla mnie balans bieli nie za bardzo przyjemny, trochę zbyt ziemisty odcień skóry, ostrości trochę brakuje za to tło mogłoby być poza GO, ogólnie kadr ciekawy
    5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
    to tylko 1 %...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Został okropnie zjechany przez innych "kolegów-fotografów" (w wieku szkolnym ofkors) i nie wiem co powinnam poprawić. Proszę o jakieś komentarze !!! ;-)
    Jeśli "kolegowie-fotografowie" są rzeczywiście w wieku szkolnym to wystarczy (nawet trochę) rozebrać modelkę i juz się im powinno podobać .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów